Πώς να δοκιμάσετε τα αυγά για φρεσκάδα

Μην εμπιστεύεστε την ημερομηνία πώλησης! Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο φρέσκα είναι τα αυγά σας, αυτό το γρήγορο και εύκολο τεστ νερού θα σας το πει.

Υπάρχει ένας εύκολος, έξυπνος τρόπος για να ελέγξετε εάν τα αυγά σας είναι ακόμα φρέσκα χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε ημερομηνίες ή αριθμούς χαρτοκιβωτίων: κάντε μια δοκιμή επίπλευσης!

Πώς να δοκιμάσετε τη φρεσκάδα των αυγών στο νερό

Η διαδικασία είναι πραγματικά τόσο εύκολη όσο ακούγεται: απλά γεμίστε ένα μπολ ή ένα ποτήρι με κρύο νερό και μετά βυθίστε προσεκτικά το αυγό που θέλετε να δοκιμάσετε.Εάν το αυγό βυθιστεί στο κάτω μέρος και είναι επίπεδο, είναι ακόμα φρέσκο ​​και ασφαλές για κατανάλωση. δεν βυθίζεται στο κάτω μέρος και αντ’ αυτού επιπλέει στην κορυφή, είναι πολύ παλιό για να καταναλωθεί με ασφάλεια και πρέπει να κομποστοποιηθεί ή να απορριφθεί.

Γιατί λειτουργεί το Water Float Test

Αυτό το έξυπνο τεστ λειτουργεί επειδή καθώς τα αυγά γερνούν τα κελύφη τους γίνονται πιο πορώδη, γεγονός που επιτρέπει περισσότερο αέρα να ρέει μέσα από αυτά. Όσο περισσότερος αέρας ρέει μέσα από το κέλυφος, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο θύλακας αέρα μέσα στο αυγό (γνωστός ως κυψέλη αέρα, που βρίσκεται ανάμεσα στη μεμβράνη και το κέλυφος στο κάτω άκρο του αυγού).

Τελικά, η κυψέλη αέρα γίνεται τόσο μεγάλη που κάνει το αυγό να επιπλέει, υποδηλώνοντας ότι το αυγό δεν είναι πλέον φρέσκο.

Άλλοι τρόποι για να ελέγξετε τη φρεσκάδα ενός αυγού

Ενώ η δοκιμή νερού είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσδιορίσετε τη φρεσκάδα ενός αυγού, υπάρχουν και μερικές άλλες μέθοδοι που λειτουργούν επίσης.

Το τεστ sniff είναι η παλαιότερη, απλούστερη προσέγγιση. Απλώς δώστε στα αυγά σας μια καλή οσμή. Αν είναι κακά, θα αναδώσουν μια σάπια, θειούχα μυρωδιά. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε όταν τα αυγά είναι στο κέλυφός τους, γι’ αυτό μη διστάσετε να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια να τα μυρίσετε.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να δώσετε στα αυγά ένα κούνημα. Εάν ακούτε έναν ήχο χλοοτάπητα, μπορεί να σημαίνει ότι ο κρόκος είναι πολύ παλιός και, επομένως, υδαρής. Ένα φρέσκο ​​αυγό δεν θα κάνει καθόλου ήχο όταν το ανακινείτε.

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *