Πόσο καιρό για να ψήσετε μπριζόλα

Αν αναρωτιέστε πόσο καιρό θα μαγειρέψετε μπριζόλα στη σχάρα, ήρθατε στο σωστό μέρος! Εδώ είναι τα εύρη ώρας και θερμοκρασίας που πρέπει να γνωρίζετε για ψητή μπριζόλα, από σπάνια έως καλοψημένα.

Οι μπριζόλες είναι καρυκευμένες και η σχάρα είναι ζεστή. Ήρθε η ώρα να μαγειρέψετε, αλλά για πόσο;

Η απάντηση εξαρτάται από το επίπεδο ετοιμότητας που στοχεύετε.

Χρόνοι μαγειρέματος για σπάνια, μέτρια σπάνια, μεσαία και καλοψημένη ψητή μπριζόλα

Ψήστε στη σχάρα 6-8 λεπτά για μια σπάνια μπριζόλα (125°F), η οποία θα είναι η πιο ροζ και όχι ζεστή σε όλη τη διαδρομή. Ψήστε στη σχάρα 7-10 λεπτά για μια μέτρια σπάνια μπριζόλα (135°F), η οποία θα είναι πολύ ροζ αλλά ζεστό στο κέντρο. Ψήστε στη σχάρα 10-12 λεπτά για μια μέτρια μπριζόλα (145°F), η οποία θα είναι ελαφρώς ροζ και ακόμα πολύ ζουμερή. Ψήστε στη σχάρα 12-15 λεπτά για μια καλοψημένη μπριζόλα (160°F), η οποία θα είναι καφέ και ζεσταθείτε σε όλη τη διαδρομή.

Δεν συνιστάται να μαγειρεύετε μπριζόλα σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 145°F γιατί τείνει να γίνεται σκληρή. Ο FDA συνιστά το μαγείρεμα ολόκληρων τεμαχίων βοείου κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F.

Η μπριζόλα με κόκαλο μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να φτάσει σε θερμοκρασία και θα είναι πιο σπάνια κοντά στο κόκκαλο.

Χρήσιμες συμβουλές για ψήσιμο στη σχάρα

Η διαφορά μεταξύ σπάνιου και καλοψημένου μπορεί να είναι μόλις τέσσερα λεπτά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα χρονοδιακόπτη. Η μπριζόλα θα αυξάνεται σε θερμοκρασία καθώς ξεκουράζεται, γι’ αυτό τραβήξτε την από τη σχάρα μερικούς βαθμούς κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Ψήστε τη μπριζόλα σε μια ζεστή ζώνη για δύο λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια μετακινήστε τη μπριζόλα στη ζώνη χαμηλής θερμοκρασίας για τα υπόλοιπα λεπτά. Για ομοιόμορφο μαγείρεμα, αναποδογυρίστε τη μπριζόλα μερικές φορές αφού τη μεταφέρετε στη ζώνη μαγειρέματος χαμηλότερης θερμοκρασίας. Αφαιρέστε το χρόνο μαγειρέματος για μια μπριζόλα πιο λεπτή από 1 1/2 ίντσα και προσθέστε χρόνο μαγειρέματος για πιο χοντρές μπριζόλες. Πώς να ψήσετε την καλύτερη μπριζόλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Πώς να καταλάβετε εάν μια μπριζόλα έχει τελειώσει

Τα θερμόμετρα άμεσης ανάγνωσης είναι ο πιο γρήγορος και ακριβής τρόπος μέτρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας μιας μπριζόλας. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος της μπριζόλας για να έχετε ακριβή ένδειξη. Προτείνω να ελέγξετε τη θερμοκρασία μετά το ψήσιμο και ξανά μερικά λεπτά αργότερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραψηθεί.

Μια άλλη μέθοδος για τον έλεγχο της ετοιμότητας είναι η δοκιμή αφής με το δάχτυλο.

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *