Τα 7 καλύτερα ποδήλατα το 2020, για βόλτες σε δρόμο, βουνό και πόλη

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Τα 7 καλύτερα ποδήλατα το 2020, για βόλτες σε δρόμο, βουνό και πόλη

Ο κόσμος μου άλλαξε όταν αγόρασα το πρώτο μου ποδήλατο. Περπατώντας στο τοπικό κατάστημα ποδηλάτων, έμεινα σαστισμένος από τις επιλογές (και τις τιμές) των καλύτερων ποδηλάτων. Έφυγα με ένα φτηνό υβριδικό ποδήλατο – μετάνιωσα για τη συγκεκριμένη αγορά μετά από ένα μήνα. δείτε παρακάτω — αλλά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έζησα τη γενέτειρά μου, τη Νέα Υόρκη.

Σε ένα ποδήλατο, κινείστε αρκετά γρήγορα για να καλύψετε πραγματικά ένα μέρος του εδάφους, αλλά αρκετά αργά για να παρατηρήσετε όλα όσα σας λείπουν να συρρέουν σε ένα αυτοκίνητο. Άρχισα να αποκαλώ τις εκδρομές μου με το ποδήλατο «μικροσκοπικά ταξίδια», πηγαίνοντας στο μουσείο Louis Armstrong στην Corona του Queens, εξερευνώντας το Fort Totten της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου, σχεδιασμένο από τον Robert E. Lee και κάνοντας πετάλι στο εργοστάσιο πιάνων Steinway, γύρω από το ολόκληρη η γειτονιά είχε χτιστεί το 1870 για τους Γερμανούς μετανάστες εργάτες της. Στην πορεία σταμάτησα για αυθεντικά κινέζικα ζυμαρικά, σπιτικές ινδικές σαμόσες και Δομινικανή street food.

Γρήγορα πέρασα σε ένα ελαφρύτερο, καλύτερης ποιότητας δίτροχο, και στις μέρες μας, ταξιδεύω με το ποδήλατό μου όποτε μπορώ. Είναι το αγαπημένο μου όχημα εξερεύνησης.

Δεν υπάρχει χρόνος σαν το παρόν για να ανακαλύψετε ξανά τη συγκίνηση και την ελευθερία ενός ποδηλάτου που σας χαρίζει αέρα, ειδικά αυτές τις μέρες, που οι μεγάλες αποδράσεις και τα περίτεχνα ταξίδια δεν αποτελούν επιλογές. Η ποδηλασία σάς επιτρέπει να συνδεθείτε αθόρυβα με το δικό σας οικοσύστημα. Είστε μέρος του τοπίου και όχι απλώς κινείστε μέσα από αυτό. Θα παρατηρήσετε την αρχιτεκτονική, τα τοπία και την άγρια ​​ζωή που ποτέ δεν ήξερες ότι ήταν μόλις λίγα μίλια από το σπίτι.

Κανένα ποδήλατο δεν είναι τέλειο για κάθε είδους οδήγηση, αλλά υπάρχει απολύτως κάτι εκεί έξω για όλους. Παρακάτω, επτά τύποι των καλύτερων ποδηλάτων για την κάλυψη των περιβαλλόντων που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε και η επιλογή μας για το καλύτερο ποδήλατο σε κάθε κατηγορία, μαζί με συμβουλές για το πού να αγοράσετε ένα και τι αξεσουάρ θέλετε να αγοράσετε.

Χαλίκι ποδήλατο

Καλύτερο για: πεζοδρόμιο, χωματόδρομους και χαλίκι, περιηγήσεις

Εάν οποιοδήποτε ποδήλατο πλησιάζει περισσότερο σε έναν γρύλο όλων των επαγγελμάτων, είναι ένα ποδήλατο χαλίκι. Το μεγάλο διάκενο τροχού σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πιο παχιά ελαστικά για ανώμαλο έδαφος ή πιο ομαλό καουτσούκ για το πεζοδρόμιο. Το τιμόνι με πτώση σάς παρέχει πολλές θέσεις χεριών για την καλύτερη άνεση σε μεγάλες διαδρομές. Η μεγάλη γκάμα ταχυτήτων σας προσφέρει ομαλή αλλαγή ταχυτήτων για απότομες κατηφόρες και αναρρίχηση.

Πλεονεκτήματα:

 • Ιδανικό για διάφορους τύπους εδάφους
 • Μεγάλη γκάμα ταχυτήτων
 • Πυγμάχος ελαφρού βάρους

Μειονεκτήματα:

 • Χωρίς ανάρτηση, επομένως δεν είναι κατάλληλο για πραγματική ποδηλασία βουνού ή singletrack

Καλύτερο ποδήλατο χαλίκι: Diamondback Haanjo 3 και Haanjenn 3
Αυτό το ευέλικτο, κομψό ποδήλατο έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και ελαφρώς φαρδύτερο τιμόνι για εξαιρετική σταθερότητα. Ζυγίζει μόλις 24 κιλά και περιλαμβάνει βάσεις πλαισίου για φτερά και ράφια για ενίσχυση της χρησιμότητας.

Αγορά τώρα: Diamondback Haanjenn 3, $900, diamondback.com
Αγορά τώρα: Diamondback Haanjo 3, $1,10, eriksbikeshop.com

ποδήλατο βουνού

Καλύτερο για: μονοπάτια Gnarly, singletrack

Τα ποδήλατα βουνού έχουν επίπεδο τιμόνι και πιο όρθια θέση σώματος που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν άνετα. Τα μοντέλα πλήρους ανάρτησης είναι τα καλύτερα για τα πιο τραχιά και τεχνικά μονοπάτια, όπως τα μονοπάτια με στροφές στο βουνό, ενώ οι «σκληρές ουρές» (μόνο μπροστινή ανάρτηση) λειτουργούν καλά για λιγότερο τεχνικό έδαφος, όπως βραχώδεις πυροσβεστικούς δρόμους και λασπώδεις επαρχιακές λωρίδες. Αλλάξτε τα ελαστικά τους με πιο λεία/μικρότερα ελαστικά και κλειδώστε την ανάρτηση για ένα βατό καθημερινό ποδήλατο στους δρόμους. Προσθέστε φτερά για να πετάξετε από τη λάσπη. Τα περισσότερα έχουν μικρότερο αριθμό ταχυτήτων σε σύγκριση με κάποια άλλα στυλ, γεγονός που μειώνει τη συντήρηση, αλλά μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση του πιο άνετου.

Πλεονεκτήματα:

 • Μασάει μονοπάτια και λασπώδες έδαφος
 • Μπορεί να αλλάξει σε slick ελαστικά για χρήση στο δρόμο

Μειονεκτήματα:

 • Περιορισμένες θέσεις χεριών
 • Περιορισμένη γκάμα ταχυτήτων

Καλύτερο ποδήλατο βουνού: Specialized Rockhopper Comp
Αυτό το κλασικό hardtail έχει εξαιρετική αξία και ζυγίζει λογικά 29 κιλά.

Αγορά τώρα: $750, specialized.com

Καταδρομικό

Καλύτερο για: Χαλαρές βόλτες στη γειτονιά

Τα κρουαζιερόπλοια ή τα κρουαζιερόπλοια παραλίας είναι χαριτωμένα, σταθερά ποδήλατα για περιήγηση στη γειτονιά. Πολλά έρχονται στάνταρ με φτερά, προστατευτικά αλυσίδων και σχάρες αποθήκευσης, ενώ μερικά έχουν σχεδίαση που καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την ανύψωση και την αποβίβαση. Ωστόσο, το μεγάλο τους βάρος τους κάνει πρόκληση στους λόφους.

Πλεονεκτήματα:

 • Σταθερό, χαμηλό κέντρο βάρους
 • Συνήθως συνοδεύονται από φτερά, καλάθια, σχάρες κ.λπ.
 • Χαριτωμένο και νοσταλγικό

Μειονεκτήματα:

 • Βαρύς
 • Τρομερό για λοφώδεις περιοχές

Καλύτερο cruiser: Townie Electra 7D Step-through
Αυτό το εύκολο στην οδήγηση ποδήλατο έχει χαμηλό ύψος άξονα, καθιστώντας αβίαστο το πόδι κάτω στις στάσεις. Στα 35 κιλά, θα θελήσετε να παραμείνετε σε επίπεδο έδαφος.

Αγορά τώρα: $630, trekbikes.com

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ποδηλατο

Καλύτερο για: Διασκεδαστική ιππασία με λιγότερη προσπάθεια

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν φέρει επανάσταση στην ποδηλασία, καθιστώντας την προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να οδηγούν πολύ μακρύτερα με λίγη προσπάθεια. Τα μοντέλα “υποβοήθησης πεντάλ” έχουν την ίδια αίσθηση με ένα κανονικό ποδήλατο, αλλά οι πινελιές των πεντάλ σας υπερτροφοδοτούνται από τον κινητήρα. Τα περισσότερα έχουν αφαιρούμενη μπαταρία τοποθετημένη στο πίσω μέρος ή σε σωλήνα με εμβέλεια μεταξύ 30 και 60 μιλίων πριν χρειαστούν επαναφόρτιση. Μερικοί κρύβουν την μπαταρία στο πλαίσιο, επομένως δεν είναι προφανές ότι οδηγείτε ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Πλεονεκτήματα:

 • Πηγαίνει παραπέρα με λιγότερη κούραση
 • Τα μοντέλα με υποβοήθηση πεντάλ εξακολουθούν να αισθάνονται σαν να κάνουν ποδήλατο
 • Πολλοί δεν «μοιάζουν» πλέον με ηλεκτρικό ποδήλατο

Μειονεκτήματα:

 • Πρέπει να επαναφορτιστεί η μπαταρία/περιορισμένη εμβέλεια
 • Βαρύ, ακριβό

Καλύτερο ηλεκτρονικό ποδήλατο: Cannondale Treadwell Neo EQ
Το Treadwell κρύβει την μπαταρία του μέσα στο σωλήνα του πλαισίου και με γυμνό μάτι μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο. Η μπαταρία δεν μπορεί να αφαιρεθεί, επομένως θα χρειαστείτε γκαράζ ή αποθηκευτικό χώρο με πηγή ενέργειας για επαναφόρτιση. Η μπαταρία έχει αυτονομία περίπου 40 μιλίων και ανεβάζει το συνολικό βάρος του ποδηλάτου σε περίπου 39 λίβρες.

Αγορά τώρα: $2.650, cannondale.com

Ποδήλατο επιβατών

Καλύτερο για: Σταματήστε/ξεκινήστε τις αστικές βόλτες

Τα ποδήλατα προαστιακού, που μερικές φορές ονομάζονται αστικά ποδήλατα, είναι απλά και αναζητούν τις μετακινήσεις στην πόλη και τα προάστια και τις οικογενειακές βόλτες. Το επίπεδο τιμόνι και η όρθια θέση οδήγησης εξασφαλίζουν καλή ορατότητα για βόλτες στην πόλη, στάση/εκκίνηση και άνοδο στην αγορά του αγρότη, αλλά δεν είναι τόσο άνετα για μεγάλες βόλτες αντοχής.

Πλεονεκτήματα:

 • Φαινέται καλό
 • Καλύτερα για λόφους από ένα cruiser ή ένα πτυσσόμενο ποδήλατο
 • Μπορεί να τοποθετηθεί με φτερά, ράφια

Μειονεκτήματα:

 • Περιορισμένη γκάμα ταχυτήτων
 • Όχι για χρήση εκτός δρόμου

Καλύτερο ποδήλατο προαστιακού: Brooklyn Bicycle Co. Bedford 3-Speed
​​Αυτό το μοντέρνο ποδήλατο πόλης έχει ένα ατσάλινο πλαίσιο που απορροφά τα χτυπήματα στις λακκούβες. Έρχεται σε εκδόσεις τριών και επτά ταχυτήτων.

Αγορά τώρα: $580, brooklynbicycleco.com

Ποδήλατο δρόμου

Καλύτερο για: Ταχύτητα και αντοχή σε καλοσυντηρημένους δρόμους

Θέλετε να μάθετε πώς είναι να βομβαρδίζετε μια κατάβαση με 50 mph; Τα «Roadies» είναι γρήγορα, ελαφριά και σέξι, με πλαίσια από ανθρακονήματα και επιθετική, χαμηλότερη θέση οδήγησης. Αλλά γίνονται ακριβά γρήγορα – ένα μοντέλο 2.500 $ μπορεί να θεωρηθεί ποδήλατο εκκίνησης και μπορεί να κοστίσει έως και $ 15.000 με ηλεκτρονικές αλλαγές και φρενάρισμα, αγωνιστικούς τροχούς και κάθε αεροδυναμικό doodad.

Πλεονεκτήματα:

 • Ακριβές μέγεθος
 • Πολύ ελαφρύ
 • Αεροδυναμική και γρήγορη

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβός
 • Υπερβολή για περιστασιακές βόλτες στη γειτονιά
 • Όχι για εκτός δρόμου

Καλύτερο ποδήλατο δρόμου: Trek Domane SL6
Αυτό το θηρίο πλήρους άνθρακα διατίθεται σε μεγάλη γκάμα ακριβών μεγεθών για να ταιριάζει σε οποιονδήποτε από 4’11” έως 6’3.” Οι αναβαθμισμένες εκδόσεις συνοδεύονται από ηλεκτρονική αλλαγή ταχυτήτων, αγωνιστικούς τροχούς και ακόμη και προσαρμοσμένη βαφή.

Αγορά τώρα: Από 4.100 $, trekbikes.com

Πτυσσόμενο ποδήλατο

Καλύτερο για: Υπαλλήλους γραφείου

Αυτά τα ποδήλατα επίλυσης προβλημάτων αναδιπλώνονται με λίγες μόνο κινήσεις (είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που θα σας χρειαστούν 20 λεπτά την πρώτη φορά και μετά 90 δευτερόλεπτα). Το πλήθος των αστικών κοστουμιών μπορεί να μεταφέρει το ποδήλατό του από τα περίχωρα με το προαστιακό, στη συνέχεια να ξεδιπλωθεί και να οδηγήσει τα τελευταία μίλια μέχρι το γραφείο, ξαναδιπλώνοντας αστραπιαία για το ασανσέρ. Οι μικροί τροχοί σε ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο είναι τέλεια για καλούς δρόμους, αλλά διαφορετικά θα νιώσετε κάθε χτύπημα ή λακκούβα.

Πλεονεκτήματα:

 • Καλύτερο για αποθήκευση/στενούς χώρους
 • Διατίθενται ταξιδιωτικές τσάντες και κουτιά

Μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι καλό για μεγάλες βόλτες ή σοβαρούς λόφους
 • Ανώμαλη βόλτα σε λιγότερο ομαλούς δρόμους

Καλύτερο πτυσσόμενο ποδήλατο: Brompton M6L
Αυτό το ποδήλατο 26 λιβρών και έξι σχέσεων από τον ηγέτη πτυσσόμενου ποδηλάτου είναι εύκολο να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί σε διαστάσεις 23″x23″x11″.

Αγορά τώρα: 1.590 $, rei.com

Υβριδικό ποδήλατο

Το καλύτερο για: Το εφεδρικό ποδήλατό σας

Ονομάζεται επίσης ποδήλατο «comfort» ή «fitness», τα υβρίδια προσπαθούν να είναι τα πάντα, αλλά δεν υπερέχουν σε τίποτα. Τα εξαρτήματα χαμηλής ποιότητας και το μεγάλο βάρος τα κάνουν καλά για ένα ποδήλατο «επισκέπτης», αλλά μέχρι εκεί. Αντί για υβριδικό, σκεφτείτε καλά τι θέλετε να κάνετε στο ποδήλατό σας και ταιριάξτε με έναν από τους παραπάνω τύπους. Εάν πρέπει να αγοράσετε ένα υβριδικό, αγοράστε το φθηνότερο δυνατό μοντέλο σε ένα μεγάλο κατάστημα και μην περιμένετε πολλά. Μια άλλη επιλογή είναι να αυξήσετε τις εκπτώσεις σε γκαράζ και να σχεδιάσετε να λάβετε ένα συντονισμό σε ένα τοπικό κατάστημα.

Πλεονεκτήματα:

 • Φτηνός

Μειονεκτήματα:

 • Εξαρτήματα χαμηλότερης ποιότητας
 • Βαρύς
 • Αβολος

Περισσότερες συμβουλές για ποδήλατο

Το μέγεθος μετράει

Τουλάχιστον, χρειάζεστε ένα ποδήλατο που σας επιτρέπει να το περπατάτε άνετα και να ακουμπάτε εύκολα το πόδι σας στο έδαφος όταν το σταματήσετε. Δεν χρειάζεται να λικνίζεστε δίπλα-δίπλα για να φτάσετε στα πετάλια. Θα δείτε ποδήλατα που πωλούνται σε σειρές (S/M/L κ.λπ.) ή ως αριθμητικό μέγεθος (το 46 είναι περίπου το μικρότερο που θα δείτε και το 62 το μεγαλύτερο).

Από που να αγοράσω

Τα ποδήλατα είναι μηχανικά. Τα ανταλλακτικά φθείρονται και χρειάζονται αντικατάσταση και θα χρειαστείτε περιοδικές ρυθμίσεις. Αυτό κάνει το τοπικό σας κατάστημα ποδηλάτων το καλύτερο στοίχημα για μια αρχική αγορά, καθώς πιθανότατα θα έχετε δωρεάν προσαρμογές για μερικά χρόνια. Ορισμένες επωνυμίες προσφέρουν πλέον online παραγγελίες με παραλαβή σε τοπικό κατάστημα ή παράδοση στο σπίτι.

Απαραίτητα αξεσουάρ

Χρειάζεστε έναν κάδο εγκεφάλου (κράνος) και μια αντλία ποδηλάτου τουλάχιστον (μπορείτε να πάρετε αξιοπρεπείς εκδόσεις και των δύο για $30 έως $70). Πάρτε μια κλειδαριά ποδηλάτου αν σκοπεύετε να κάνετε μερικές στάσεις ($20 έως $100).

Προαιρετικός εξοπλισμός

Τα κλουβιά, τα φτερά, οι σχάρες και τα καλάθια προσθέτουν βάρος αλλά αυξάνουν τη χρησιμότητα. Τα περισσότερα ποδήλατα έχουν βάσεις για αυτά. Ένα μικρό κιτ επισκευής με επιπλέον εσωτερικό σωλήνα και εργαλείο φουσκώματος μπορεί να σώσει τη ζωή εάν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι με σκασμένο ελαστικό.

Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με χάρτες και ταξιδιωτικές συμβουλές

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές, ανατρέξτε στο Adventure Cycling Association, μια ομάδα υπεράσπισης που επικεντρώνεται στις περιηγήσεις με ποδήλατο στις ΗΠΑ και στο Great American Rail Trail/Rails to Trails Conservancy για χάρτες και μια βάση δεδομένων με μονοπάτια στην πολιτεία σας.

21 καλύτερα εστιατόρια στην Ατλάντα

Για χρόνια, η Ατλάντα καθόταν αναπαυτικά και έβλεπε το Τσάρλεστον και τη Νέα Ορλεάνη να παίζουν διελκυστίνδα για τον τίτλο της «Μαγειρικής Πρωτεύουσας του Νότου». Οχι πια. Τα εστιατόρια στην Ατλάντα αρπάζουν το σχοινί – και τραβούν δυνατά. Hotspots όπως η Spring συνήθως ανεβαίνουν στην κορυφή των εθνικών λιστών με τα καλύτερα εστιατόρια και μέρη όπως το Sushi Hayakawa και το Masterpiece αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο το James Beard Foundation —και ο κόσμος— βλέπει την κουζίνα της Ατλάντα. Δεν είναι πλέον αυτή απλώς μια πόλη για χορταστικά και τηγανητά νότια πιάτα (αν και κανείς δεν κάνει καλύτερα το κοτόπουλο και τις βάφλες). Είναι μια γαστρονομική δύναμη όπου διάσημοι σεφ επιδεικνύουν τις ικανότητές τους και αποδεικνύουν ότι η Ατλάντα είναι έτοιμη να παίξει. Ελπίζουμε ότι η λίστα μας με τα καλύτερα εστιατόρια στην Ατλάντα μπορεί να είναι το σημείο εισόδου σας.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για την Ατλάντα .

εστιατόριο

Miller UnionArrow

$$

Στο Miller Union, ένα εστιατόριο που έγινε αποθήκη στο Westside, ο νικητής του βραβείου James Beard Steven Satterfield φτιάχνει ποίηση από προϊόντα. Το πιο δημοφιλές πιάτο του -και σίγουρα το πιο πολυφωτογραφημένο- είναι το ορεκτικό με αυγά φάρμας, ψημένο σε πλούσια κρέμα σέλινου και σερβιρισμένο με κρούστα ψητό ψωμί. Εάν είστε σαρκοφάγος, υπάρχουν πολλά κρεατικά εισιτήρια. Ωστόσο, θα πρέπει να δοκιμάσετε το πιάτο με λαχανικά εποχής, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ντομάτες κειμήλιο με βασιλικό και ντόπια τυρί φέτα, τραγανές τηγανητές μπάμιες και παντζάρια τουρσί με τζίντζερ. Το κέικ μπέρμπον με καφέ βούτυρο είναι ο τέλειος τρόπος για να τελειώσετε το γεύμα.

εστιατόριο

Lazy BettyArrow

$$$

Ρωτήστε οποιονδήποτε λάτρη του φαγητού της Ατλάντα σχετικά με τα πολυσύχναστα τοπικά εστιατόρια και είναι πιθανό να ενημερωθείτε για την Lazy Betty. Οι σεφ Ron Hsu και Aaron Phillips, κτηνίατροι του Le Bernardin, άρχισαν να αναπτύσσουν το μενού τους με μια σειρά από αναδυόμενα παράθυρα που εξαντλήθηκαν γρήγορα. Η ορμή συνεχίστηκε όταν ο Hsu, ένας ντόπιος Ατλάντα, εμφανίστηκε στο Netflix, εντυπωσιάζοντας το κοινό με την ψυχραιμία του υπό πίεση. Έτσι, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι όταν η Lazy Betty και το μενού γευσιγνωσίας της άρχισαν τελικά να καλωσορίζουν τους επισκέπτες, ήταν μια στιγμιαία συντριβή.

εστιατόριο

GunshowArrow

$$

Πετάξτε έξω όλες τις υποθέσεις σας σχετικά με το φαγητό στο εστιατόριο: Με το Gunshow, ο αγαπημένος Kevin Gillespie έσκισε το βιβλίο κανόνων. Το εστιατόριο Glenwood Park περιστρέφεται γύρω από καρότσια τάπας που οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ή να παραιτηθούν. Ομοίως, τα μισά κοκτέιλ του μενού παρασκευάζονται δίπλα στο τραπέζι. Τα φώτα φθορισμού είναι έντονα, η σκληρή ροκ μουσική είναι δυνατή και η κουζίνα είναι τόσο στο πρόσωπό σας που μπορείτε να δείτε ακριβώς μέσα στο ψυγείο. «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ θορυβώδης», λέει ο σεφ-ιδιοκτήτης Gillespie. «Είναι περισσότερο σαν να πηγαίνεις σε μια συναυλία παρά σε ένα εστιατόριο».

εστιατόριο

BoccaLupoArrow

$$

Ο Bruce Logue έχει σοβαρή πίστη στο εστιατόριο: Ο ντόπιος της Ατλάντα ήταν sous chef στο Babbo της Νέας Υόρκης και executive chef στο Park Hyatt Aviara στο Carlsbad προτού κερδίσει το Master Italian Cooking πιστοποιητικό του και κατευθύνει το La Pietra Cucina στην Ατλάντα. Στο BoccaLupo, σε έναν οικιστικό δρόμο στο Inman Park, ο σεφ-ιδιοκτήτης δείχνει γιατί τον χαιρέτισε το φέουδο του δικού του «βασιλείου ζυμαρικών της γειτονιάς». Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν μαύρα σπαγγέτι με ζεστό λουκάνικο, κόκκινες γαρίδες και κρεμμύδι, καθώς και ταλιατέλες 20 κρόκων με άγρια ​​μανιτάρια και κέλε kimchi της Τοσκάνης.

εστιατόριο

BonesArrow

$$$

Αυτό είναι ένα ψητοπωλείο σε όλο του το μεγαλείο. Από το άνοιγμά του το 1979, το Bones έχει γίνει ένα ίδρυμα Buckhead και το κλασικό μενού είναι ένα μεγάλο μέρος του λόγου αυτού. Ξεκινήστε με την κοινή παγωμένη πιατέλα θαλασσινών με γαρίδες, πόδια καβουριών και αστακό. Για κάτι μικρότερο, δοκιμάστε το κρεμώδες μπισκότο αστακού με τη σωστή νότα μπαχαρικών — αξίζει να το επισκεφτείτε από μόνο του. Θα θελήσετε επίσης να παραγγείλετε μια μπριζόλα. μην παραλείψετε το ribeye με κόκαλα σε ξηρή ηλικία. Οι πλευρές, που προορίζονται για κοινή χρήση, περιλαμβάνουν πλούσια σοταρισμένα μανιτάρια και πουρέ πατάτας με βούτυρο τρούφας. Προς τιμήν του περιβάλλοντός σας, ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια φέτα ζεστή πίτα πεκάν Γεωργίας με σάλτσα πραλίνας και παγωτό βανίλια.

εστιατόριο

Kimball HouseArrow

$$

Ένα ετήσιο υποψήφιο για το βραβείο James Beard, το Kimball House είναι διάσημο για τα κοκτέιλ του, αλλά έχει τόσα πολλά: Ένα πρόγραμμα στρειδιών που θεωρείται ευρέως το καλύτερο στην πόλη (και, μερικοί λένε, στα νοτιοανατολικά), χάρη στις τρομερές προσπάθειες του συνεργάτη και ο διευθυντής του oyster-bar Bryan Rackley. (Σταματήστε μεταξύ 5 και 7 για το καθημερινό oyster happy hour, όταν όλα τα δίθυρα προσφέρονται σε μειωμένες τιμές.) Το κύριο μενού του σεφ Brian Wolfe, έχει ξεχωριστές επιλογές όπως η πέστροφα Georgia με ζυμωμένο τσίλι και τρυφερό στήθος πάπιας που σερβίρεται με πιπεριές shishito και μπάμιες. Και δεν πρέπει να φύγετε χωρίς ένα από τα ευχάριστα επιδόρπια της Pastry Chef Yesenia Justiniano, όπως η παγωμένη μπόμπα με φυστικοβούτυρο.

εστιατόριο

Table amp; MainArrow

$$

Στο Table amp; Main στο Ρόσγουελ, ο σεφ Γούντι Μπακ ταράζει μερικές νότιες τροφές: αντί για γουρούνια σε μια κουβέρτα, το μενού του έχει παπλώματα γουρουνιού (χοιρινό μπάρμπεκιου σε μια κρέπα σχοινόπρασο) και στη θέση τυρί πιμέντο και κράκερ, υπάρχει τυρί pimento και φλούδες κοτόπουλου. Ωστόσο, δεν γίνεται χαριτωμένος με το κλασικό τηγανητό κοτόπουλο, που πολλοί κριτικοί θεωρούν ότι είναι το καλύτερο στην Ατλάντα. Φροντίστε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με κάτι γλυκό, όπως κέικ λίβρα με ξινή κρέμα με ροδάκινα Γεωργίας ψητά με μέλι και σερμπέ με λεμόνι-βασιλικό.

εστιατόριο

8ArmArrow

$$

Όταν ο σεφ Άνγκους Μπράουν πέθανε απροσδόκητα στις αρχές του 2017, τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα του 8Arm, πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα επιζούσε το funky εστιατόριο του που παραβιάζει τους κανόνες. Η άφιξη της σεφ Maricela Vega τον περασμένο Μάρτιο απάντησε σε αυτή την ερώτηση με θριαμβευτικό τρόπο. Το ατρόμητο μενού της —13 ευρηματικά πιάτα, τα περισσότερα χωρίς κρέας— έχει προκαλέσει τον κόσμο του φαγητού της Ατλάντα σε ζάλη. Οι ντόπιοι εμφανίζονται ομαδικά στο μικρό κτήριο της 8Arm από λευκά τούβλα, το οποίο βρίσκεται στη σκιά της Ponce City Market στη γειτονιά Poncey-Highland.

εστιατόριο

UmiArrow

$$$

Στο Umi, ένα hot spot στο Buckhead, το προσωπικό πετάει τα θαλασσινά του από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει καθαρά, τραγανά πιάτα. Για ποτά, ξεκινήστε με ένα προσαρμοσμένο κοκτέιλ από τον διευθυντή του μπαρ Gabe Bowen—μήπως σας προτείνουμε το gin-forward Tomu Kat O?—και, στη συνέχεια, ζητήστε από τον διακομιστή σας να συνδυάσει το φαγητό σας με σάκε ή κρασί. Ξεκινήστε με ένα ορεκτικό εμπνευσμένο από το Nobu με κίτρινη ουρά σε λεπτές φέτες με πιπεριές jalapeno, κόλιαντρο και σάλτσα ponzu. Άλλο ένα riff Nobu; Το υπέροχο πικάντικο τραγανό ρύζι τόνου. Προχωρήστε σε μια μεγάλη ποικιλία από ρολά nigiri, sashimi και σούσι. Ολοκληρώστε τη βραδιά με ένα ιαπωνικό ουίσκι, όπως το 12χρονο Yamazaki. Πηγαίνετε εδώ για να εντυπωσιάσετε το ραντεβού σας ή βρείτε ένα.

εστιατόριο

AriaArrow

$$

Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια στην Ατλάντα, η Aria ανανεώθηκε αισθητικά το 2016, όταν ο σεφ-ιδιοκτήτης Gerry Klaskala ξεκίνησε να προσελκύει χαλαρούς επισκέπτες της εβδομάδας σε ένα εστιατόριο Buckhead που, μέχρι εκείνο το σημείο, είχε κρατηθεί για ειδικές περιστάσεις. Προς μεγάλη ανακούφιση πολλών Ατλαντών, ο Klaskala δεν αφαίρεσε τα πιο δημοφιλή πιάτα του κατά τη διάρκεια του επανασχεδιασμού. Θα βρείτε ακόμα τα διακριτικά κοντά παϊδάκια που σερβίρονται με γογγύλια hakurei, αρακά χιονιού, καρότα και πουρέ πατάτας.

εστιατόριο

BacchanaliaArrow

$$$

Μετά από 18 επιτυχημένα χρόνια στην περιοχή Westside Provisions District, η Bacchanalia εξέπληξε την Ατλάντα όταν μετακινήθηκε ενάμιση μίλι στο δρόμο προς ένα νέο κτίριο στην Ellsworth Industrial Boulevard το 2017. Αλλά μετακομίστε ή όχι, η θρυλική σεφ-ιδιοκτήτρια Anne Quatrano, η μεγάλη ντάμα της γαστρονομικής σκηνής της Ατλάντα, συνεχίζει να έχει ένα χτύπημα στα χέρια της. Η διάσημη τηγανιτά καβουριών του Bacchanalia δεν έπεσε από το κόστος των 95 $ κατά τη διάρκεια της μετακόμισης – ξεκινήστε από εκεί. Για το δεύτερο πιάτο, δοκιμάστε την πάπια Rohan. Ακολουθεί το πιάτο τυριού και ακολουθεί το επιδόρπιο: μια φέτα cheesecake με κεράσι.

εστιατόριο

Taqueria del SolArrow

$

Ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, θα δείτε το εστιατόριο Westside του Taqueria del Sol δίπλα στη σειρά των θαμώνων που ξεχύνονται στο πάρκινγκ. Είναι η ίδια ιστορία σε όλες τις τοποθεσίες του (υπάρχουν τέσσερις στην Ατλάντα): Περπατάτε στο μπαρ, αρπάζετε μια μαργαρίτα και μετά περπατάτε πίσω έξω για να περιμένετε στην κύρια γραμμή. Αν πρόκειται να παραγγείλετε κάτι, απλά πρέπει να είναι το θρυλικό ντιπ τυριού του Eddie Hernandez – θα στοιχειώσει τα όνειρά σας. Το γκουακαμόλε, αν και δεν είναι τόσο καλό, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Για το κύριο πιάτο σας, ολόκληρο το μενού με νότιο-μεξικανικά tacos είναι συμπαγές, αλλά είμαστε κορόιδο για το ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο ψαρονέφρι τάκο με διακριτικά πικάντικο pico de gallo.

εστιατόριο

Αριστούργημα Βέλος

$

Σε ένα μοναχικό τμήμα της εθνικής οδού Buford στο Duluth, το Masterpiece μπορεί να φαίνεται οξύμωρο όνομα για ένα εστιατόριο στριπ εμπορικού κέντρου. Ρωτήστε όμως όποιον είναι συνδεδεμένος με τη σκηνή του φαγητού της Ατλάντα πού θα βρείτε τους καλύτερους Κινέζους στην πόλη —ίσως ακόμη και τον Νότο— και αυτό θα ονομάσει. Στην πραγματικότητα, το Ίδρυμα James Beard όρισε τον σεφ Rui Liu για τον καλύτερο σεφ στα νοτιοανατολικά το 2018. Μέσα στο εστιατόριο υπάρχουν απλά δάπεδα από πλακάκια, σωρό τραπέζια και φωτογραφίες της οικογένειας του Liu, που διευθύνει το εστιατόριο μαζί του.

εστιατόριο

Tiny Lou’sArrow

$$$

Στο Tiny Lou’s, ο σεφ Jeb Aldrich δεν επιμένει στην τεχνική της κλασικής γαλλικής κουζίνας του απλώς και μόνο επειδή εργάζεται πάνω από ένα στριπτιτζάδικο (δεν τον πετάει, μην το αφήσεις να σε πετάξει). Στην πραγματικότητα, μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα του είναι τα πιο παραδοσιακά γαλλικά, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου κακάο φουά γκρα torchon και μπριζόλες πατάτες με πιστοποιημένο Angus culotte και τραγανές σπιτικές πατάτες. Μην γεμίζετε πριν το επιδόρπιο. δοκιμάστε την Ode to Blondie, μια κλοτσιωμένη ξανθιά a la mode που πήρε το όνομά της από την πιο δημοφιλή χορεύτρια στο Clermont Lounge, το στριπτιτζάδικο στον κάτω όροφο.

εστιατόριο

Sushi HayakawaArrow

$$

Σε μια πόλη που θέλει οι αρθρώσεις του σούσι να έχουν σεξουαλική απήχηση (βλέπε: Umi), το Sushi Hayakawa είναι ένα συντηρητικό ακραίο. Σε ένα εμπορικό κέντρο στον αυτοκινητόδρομο Buford της Ατλάντα, το Sushi Hayakawa έχει απλούς πράσινους τοίχους, σωρό τραπέζια και ένα χοντρό ξύλινο σούσι μπαρ. Πίσω από αυτό το μπαρ βρίσκεται ο σεφ Atsushi Hayakawa, με την χαρακτηριστική κόκκινη πετσέτα του να κυλίζεται γύρω από το κεφάλι του, κόβοντας κομμάτια από κολύμπι που πετάχτηκε από την ψαραγορά Tsukiji του Τόκιο. Φέτος, το Ίδρυμα James Beard τον πρότεινε για τον καλύτερο σεφ στα νοτιοανατολικά, και αν θέλετε μια θέση στην πρώτη σειρά για τη δράση, καλή τύχη. Οι κρατήσεις για το νέο του τραπέζι omakase γίνονται αρκετές εβδομάδες. Το Sushi Hayakawa είναι ένα παραδοσιακό sushiya, και αν δεν το βρίσκατε στην Ιαπωνία, δεν θα το βρείτε εδώ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που ευχαριστούν το πλήθος, όπως το νιγκίρι λιπαρού τόνου σε χοντρές φέτες που σερβίρεται πάνω από ζεστό ρύζι με μόνο μια κουκκίδα ισχυρό wasabi.

εστιατόριο

SpringArrow

$$

Όταν φτάσετε στην Άνοιξη, μπορεί να δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Στεγασμένο στα οστά μιας πρώην αποθήκης τρένων 1.000 τετραγωνικών ποδιών, το εστιατόριο απέχει μόλις λίγα τετράγωνα από την πλατεία Marietta των προαστίων. μια απλή πράσινη τέντα πάνω από την πόρτα δεν φέρει λογότυπο, μόνο τη λέξη «Άνοιξη» με λευκά γράμματα sans-serif. Υπάρχουν μόνο 14 τραπέζια, το καθένα φωτίζεται από έναν μόνο λαμπτήρα Edison—και, για να τελειώσει, δεν υπάρχει μπάρα. Θα μπορούσε πραγματικά αυτό να είναι το ίδιο σημείο που η αδελφή μας παμπ ονομάστηκε ένα από τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Αμερικής το 2017; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Ο σεφ Brian So χρησιμοποιεί κλασικές γαλλικές τεχνικές για να ετοιμάσει άψογα εκτελεσμένα, νότια πιάτα που κρατούν τόσο τους ντόπιους όσο και τους κατοίκους της πόλης να επιστρέφουν για περισσότερα. Η άνοιξη έχει επίσης ένα σοβαρό παιχνίδι κρασιού, και θα βρείτε επίσης μια ωραία ποικιλία από τοπικές μπύρες,

εστιατόριο

Arnette’s Chop ShopArrow

$$$

Όπως θα έπρεπε όλα τα σωστά ψητοπωλεία, το Arnette’s ξέρει πώς να ταρακουνήσει ένα εξαιρετικό μαρτίνι. (Δοκιμάστε την χαρακτηριστική ποικιλία Carnivore, με ελιές γεμιστές με μπέικον και μπλε τυρί.) Και αν θέλετε ένα σκληρό κοκτέιλ ή ένα αξιόπιστο ποτήρι ταξί για να συνοδεύσετε τη μπριζόλα σας, είστε στο σωστό μέρος. Το Arnette’s σερβίρει 10 κομμάτια Prime μπριζόλες, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας 36 ουγκιάς Old World Tomahawk, αλλά ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι το τρυφερό spinalis των οκτώ ουγκιών, ένα κομμάτι ribeye που σπάνια συναντάται στα μενού της Ατλάντα. Οι πλευρές περιλαμβάνουν ψητά μανιτάρια από το κοντινό Ellijay και γλυκό και πικάντικο καλαμπόκι κρέμα jalapeño. Τα αγαπημένα του πλήθους όπως του Arnette είναι δημοφιλή για κάποιο λόγο. Ελάτε να δείτε μόνοι σας γιατί.

εστιατόριο

Little ReyArrow

$$

Μην σας πτοεί η γραμμή που τυλίγεται γύρω από αυτόν τον χαρούμενο σύνδεσμο Tex-Mex—κινείται γρήγορα. Ο διάσημος εστιάτορας της Ατλάντα, Φορντ Φράι, είχε τάκο και περιθώρια επιστήμης πολύ πριν ανοίξει αυτό το γρήγορο και καθημερινό εστιατόριο το 2019 (χάρη στα δημοφιλή του εστιατόρια Superica και El Felix). Ξέρει πώς να σερβίρει στερεά νότια φαγητά ενώ γυρίζει τα τραπέζια αστραπιαία. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να φτάσετε τις ώρες του πρωινού, ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά με τα τάκος πρωινού – που θεωρούνται ευρέως τα καλύτερα στην πόλη. Για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, μην παραλείψετε το ζουμερό κοτόπουλο ψητό σε ξύλο που σερβίρεται με καπνιστά κρεμμύδια και jalapeños, φασόλια ράντσο και ρύζι κόλιανδρο. Τυλίξτε τα όλα με ένα χωνάκι σπιτικού παγωτού μαλακού σερβιρίσματος.

εστιατόριο

Nina amp; RafiArrow

$$

Όταν οι Nina amp; Rafi άνοιξαν στις αρχές του 2019, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον συνιδρυτή Anthony Spina, ο οποίος έκανε όνομα μετατρέποντας μια τετράγωνη πίτσα που ονομάζεται Grandma’s Pie σε θρησκεία στο O4W Pizza της Duluth. Αυτή τη φορά, η πίτσα που αποκάλυψε ήταν το Detroit Red Top, φτιαγμένο με πολύ χοντρή κρούστα, μαρινάρα πάνω από το τυρί και μια στρώση ψημένο τυρί που αγκαλιάζει την περίμετρο της κρούστας. Αν και ο Spina έφυγε πρόσφατα από το εστιατόριο για να σκεφτεί ένα άλλο άνοιγμα πίτσας, το Ντιτρόιτ παραμένει η αγαπημένη πίτα της Ατλάντα — τουλάχιστον προς το παρόν. Υπάρχουν επιπλέον επιλογές πίτσας στο μενού (η Old Fashioned με λεπτή κρούστα, η στρογγυλή πίτα ναπολιτάνικου στυλ), καθώς και χορταστικά ορεκτικά όπως μπάλες ρυζότο και μια ψιλοκομμένη σαλάτα πιτσαρίας. Αλλά ο λόγος που βρίσκεσαι εδώ είναι το κολοσσιαίο Ντιτρόιτ και είναι δύσκολο να βρεις χώρο για οτιδήποτε άλλο. Ελάτε με την όρεξή σας,

εστιατόριο

Κουβανοί ATLArrow

$

Γεννημένος στην Κούβα και μεγαλωμένος στο Μαϊάμι, ο Ozzy Llanes ήθελε να βρει ένα αυθεντικό κουβανέζικο σάντουιτς στην Ατλάντα, όπου μετακόμισε για να εργαστεί στα οικονομικά. Μετά από χρόνια αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του. Κατά την έναρξη της πανδημίας, έχτισε ένα μικροσκοπικό σπίτι στο δρόμο του. Στη συνέχεια έπεισε ένα εμπορικό κέντρο Sandy Springs να τον αφήσει να μεταφέρει το εν λόγω σπίτι στο πάρκινγκ του. Μέχρι την ημέρα του ανοίγματος τον Αύγουστο του 2020, το Cubanos ATL είχε ήδη 4.000 ακόλουθους και εξαντλήθηκε τα σάντουιτς σε 45 λεπτά. Το Cubanos ATL δεν έχει άδεια για ποτό, αλλά η επικίνδυνα δυνατή περιεκτικότητα σε colada (κουβανικός εσπρέσο) θα πρέπει να απαιτεί ταυτότητα Η Llanes πουλά επίσης δυσεύρετα κουβανέζικα αναψυκτικά, όπως Jupina με γεύση ανανά και κρέμα σόδας Ironbeer.

εστιατόριο

El TesoroArrow

$

Μερικές φορές, οι όμορφες μέρες απαιτούν υπέροχα tacos, δυνατά περιθώρια και ένα τέλειο αίθριο. Το El Tesoro έχει και τα τρία. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου βρήκαν ένα αστέρι στην Cristina Lugo Soto, η οποία διευθύνει την κουζίνα με την κόρη της Mayra. Γεννημένη στην περιοχή Guerrero του Μεξικού, η Soto δεν έχει επίσημη εκπαίδευση, αλλά ξέρει ακριβώς πώς να φτιάχνει killer tamales (το μυστικό είναι η σπιτική της masa). Το El Tesoro προσφέρει επίσης αντικείμενα που σπάνια συναντάμε στην Ατλάντα, όπως παρήγορες mulitas—δύο τορτίγιες καλαμποκιού γεμιστές με τυρί τσιουάουα και rajas, στη συνέχεια ψημένες με περισσότερο τυρί στο εξωτερικό. Παραγγείλτε το με μια πλευρά από τα τηγανισμένα μαύρα φασόλια. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, δοκιμάστε το μενού του brunch (βρείτε περισσότερα από τα καλύτερα brunch της Ατλάντα, εδώ): Υπάρχουν tacos γεμιστά με migas και burritos γεμάτα με ομελέτα και χοτ ντογκ salchichon.

Συνιστάται

InterContinental Buckhead Atlanta Καλά σχεδιασμένα δωμάτια, καταπληκτικά φαγητά και ποτά, καταπληκτική τοποθεσία—περιμένετε να ερωτευτείτε αυτή τη μη παραδοσιακή διαμονή στο Buckhead.Διαβάστε την πλήρη κριτικήThe Whitley, a Luxury Collection Hotel, Atlanta BuckheadΈνα πολυτελές πολυώροφο ξενοδοχείο με γενεαλογία για πλήρη εκκίνηση. κριτικήΠροβολή όλων των ταξιδιωτικών οδηγών στην Ατλάντα Ατλάντα Η νότια φιλοξενία στα καλύτερά της… μόλις βγείτε από την κίνηση

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα και τα καλύτερα για όλα τα ταξίδια. Εισαγάγετε τη διεύθυνση e-mail σας

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, συμφωνείτε με τη Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler7 καλύτερα ποδήλατα το 2020, για βόλτες σε δρόμο, βουνό και πόλη, 21 καλύτερα εστιατόρια στην Ατλάντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *