Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την απαίτηση δοκιμής COVID-19 για την είσοδο στη χώρα

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την απαίτηση δοκιμής COVID-19 για την είσοδο στη χώρα

Από τον Ιανουάριο του 2021, οι ταξιδιώτες που επιβιβάζονται σε πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 για να εισέλθουν στη χώρα. Τώρα, αυτή η απαίτηση δοκιμών έχει λήξει, αναφέρει το CNN.

Επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο διοικητικό στέλεχος, το CNN αναφέρει ότι η απαίτηση δοκιμών στις ΗΠΑ για εισερχόμενους ταξιδιώτες θα λήξει την Κυριακή 12 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα, με ανακοίνωση από την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναμένεται σήμερα, 10 Ιουνίου. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχεδιάζει να επανεξετάσει την απαίτηση δοκιμών σε 90 ημέρες. Εάν εμφανιστεί μια ενοχλητική νέα παραλλαγή, για παράδειγμα, το ομοσπονδιακό όργανο θα μπορούσε να την επαναφέρει, σύμφωνα με το CNN.

Όταν οι ΗΠΑ εφάρμοσαν για πρώτη φορά τον κανόνα των δοκιμών πριν από ενάμιση χρόνο, η παραλλαγή Delta του COVID-19 είχε μόλις μπει στη χώρα για πρώτη φορά. Αρχικά, όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ έπρεπε να κάνουν ένα τεστ ιού εντός τριών ημερών από την επιβίβαση σε πτήση προς τη χώρα και στη συνέχεια να μοιραστούν αυτά τα αποτελέσματα με την αεροπορική τους εταιρεία. Τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περιόρισε το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών στις 24 ώρες.

Αν και η απαίτηση δοκιμής εισόδου για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες – που επιστρέφουν πολίτες των ΗΠΑ και διεθνείς επισκέπτες – καταργείται, οι διεθνείς τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού για να εισέλθουν στη χώρα. (Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν απαιτείται να εμβολιαστούν για να εισέλθουν ξανά στη χώρα.)

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της τελευταίας αύξησης του ιού στη χώρα., με αξιωματούχους υγείας να καταγράφουν περίπου 110.000 νέα κρούσματα την ημέρα, αλλά η άρση της απαίτησης για δοκιμές στις ΗΠΑ ακολουθεί μια τάση χαλάρωσης των περιορισμών: Μετά από δικαστική απόφαση του Απριλίου 2022, η κυβέρνηση σταμάτησε να επιβάλλει την απαίτησή του να φορούν οι άνθρωποι μάσκες στα αεροδρόμια, στα αεροπλάνα και σε άλλους χώρους δημόσιας συγκοινωνίας, κανόνας που ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2021.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι όμιλοι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παροτρύνουν τους ομοσπονδιακούς ηγέτες να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Έγραψαν σε επιστολή του Φεβρουαρίου προς την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η χώρα είχε φτάσει σε ένα «σημείο καμπής» χάρη στη διαθεσιμότητα εμβολίων, νέων θεραπειών, χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας και αυξανόμενης ανοσίας στον ιό. Υποστήριξαν ότι ενώ άλλοι κλάδοι έχουν ανακάμψει πλήρως, τα ταξίδια έχουν καθυστερήσει να ανακάμψουν, εν μέρει λόγω των ομοσπονδιακών κανόνων και των μηνυμάτων. Ορισμένοι νομοθέτες έχουν επίσης υποστηρίξει την άρση του περιορισμού από την κυβέρνηση.

«Είναι καιρός για υψηλόβαθμους αξιωματούχους εντός της κυβέρνησης να ενθαρρύνουν δημόσια τα ταξίδια προς και εντός των ΗΠΑ», ανέφερε η επιστολή του Φεβρουαρίου από τις Airlines for America, την American Hotel amp; Lodging Association, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ και την Ένωση Ταξιδίων των ΗΠΑ. . «Αυτό θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στις αμερικανικές επιχειρήσεις, στους εμπορικούς εταίρους και στους ταξιδιώτες ότι η Αμερική είναι και πάλι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις».

Άλλες χώρες επίσης χαλαρώνουν τους περιορισμούς τους, με ορισμένες, όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, να ανοίγουν ξανά πρόσφατα στους ταξιδιώτες μετά από σχεδόν δύο χρόνια κλειστών συνόρων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, απέρριψε την απαίτηση δοκιμών πριν από την άφιξη για εμβολιασμένους ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο – και λίγο αργότερα, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Σλοβενία ​​άρουν όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων ελέγχου και εμβολιασμού. Έκτοτε, πολλές άλλες χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

Ένας στιγμιαίος οδηγός για οδικό ταξίδι μέσω του Mighty Five

Κανένα οδικό ταξίδι στην Αμερική δεν είναι πιο εντυπωσιακό οπτικά από μια περιήγηση στο Mighty Five – το στενό σύμπλεγμα εθνικών πάρκων στη Γιούτα που περιλαμβάνει το Zion, το Bryce Canyon, το Capitol Reef, τις Arches και το Canyonlands. Είτε ξεκινήσετε από το Σολτ Λέικ Σίτι και κατευθυνθείτε προς τα νότια, είτε κατευθυνθείτε ανατολικά από το Λας Βέγκας, μπορεί να γίνει σε τρεις ημέρες (αν και αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι περισσότερο για τους σκληροπυρηνικούς που δεν τους πειράζει μια κλήση αφύπνισης στις 4 π.μ.) , αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν επτά, ή ακόμα και δεκατέσσερα, αν το θέλουν πραγματικά. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα πρέπει και θα δαπανηθεί χτυπώντας γύρω από τους σχηματισμούς που μοιάζουν με τον Άρη με κόκκινα βράχια, που προεξέχουν από βελόνες και καθαρές σταγόνες στον ποταμό Κολοράντο, αλλά με τον αληθινό αμερικανικό τρόπο οδικών ταξιδιών, υπάρχουν μερικά pitstops που αξίζει να κάνετε στην πορεία. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

1. Εθνικό Πάρκο Arches

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό είναι το κύριο σημείο για να δείτε περισσότερες από 2.000 φυσικές καμάρες από ψαμμίτη, συμπεριλαμβανομένου του κόσμημα του στέμματος – Delicate Arch. Μόλις δεκαπέντε λεπτά νότια, θα βρείτε το Moab, ένα κόμβο για ποδηλάτες βουνού, κεφαλές ταχυτήτων εκτός δρόμου και πεζοπόρους. Όλοι κάνουν μια στάση στο Jeffrey’s Steak House όπου το βοδινό κρέας Wagyu είναι εκπληκτικό και υπάρχει μια πραγματικά αξιοπρεπής λίστα κρασιών (ναι, ακόμη και στη Γιούτα, μπορείτε να βρείτε ένα!). Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τραπέζι στο αίθριο του κήπου.

2. Ύφαλος Καπιτώλιο

Αυτό που κάνει το Capitol Reef μοναδικό μεταξύ των Mighty Five είναι η προϊστορική του ιστορία και η ιστορία των πρώτων εποίκων που μπορεί ακόμα να γίνει αισθητή και βιωμένη μέσα στο πάρκο. Στο Capitol Reef Scenic Drive (το οποίο διαρκεί περίπου ενενήντα λεπτά σε ένα βρόχο και υφαίνει τα εκπληκτικά φαράγγια με σχισμή) φροντίστε να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τη βραχογραφική τέχνη με πετρογλυφικά που χαράχτηκαν από τους ανθρώπους του Fremont πριν από χίλια χρόνια. Οδηγήστε προς το κέντρο των επισκεπτών και θα συναντήσετε το αγρόκτημα Fruita—έναν πρώιμο οικισμό πρωτοπόρων γεμάτος με απέραντες οπωρώνες με μηλιά και πρωτότυπα σπίτια, βαγόνια και ένα σχολείο. Το καλύτερο κομμάτι? Οι σπιτικές πίτες που ψήθηκαν ακολουθώντας μερικές σοβαρές παλιές (και τρελά νόστιμες) συνταγές.

3. Φαράγγι Bryce

Στο δρόμο σας προς το φαράγγι του Bryce, φροντίστε να κάνετε μια παύση στο Torrey – έναν τύπο πόλης με έναν δρόμο που δεν πρέπει να χάσετε. Η Torrey Gallery πουλά τοπική τέχνη και χαλιά Ναβάχο, ενώ η Robbers Roost Books διαθέτει ένα ειλικρινές θησαυρό από τοπικά βιβλία και χάρτες. Αν νιώθετε θαρραλέοι, παραγγείλετε τεκίλα και κέικ κροταλίας στο αγαπημένο τοπικό Café Diablo στην κεντρική οδό και μην σκεφτείτε καν να φύγετε χωρίς να πάρετε ένα σάντουιτς για το δρόμο στο Outdoor Store and Fly Shop, όπου, αν είστε τυχεροί, ο χαρισματικός ιδιοκτήτης θα σας δείξει πώς φτιάχνει με το χέρι τις μοναδικές πολύχρωμες μύγες του ψαρέματος σε ένα στούντιο παρασκηνίου.

4. Escalante

Το Escalante βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στον ύφαλο Capitol και το φαράγγι Bryce στη γραφική οδό UT-12, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα είστε έτοιμοι για μεσημεριανό γεύμα μέχρι να φτάσετε στην πόλη με λιγότερους από 1.000 κατοίκους. Το Cowboy Blues δεν είναι σε καμία περίπτωση φανταχτερό φαγητό, αλλά μην ξεγελιέστε από το μικροσκοπικό ξύλινο τοπικό – το queso fundido burger και το τραβηγμένο χοιρινό σάντουιτς είναι και τα δύο υπέροχα. Πριν βγείτε έξω από την πόλη, σταματήστε στο δρόμο στο Escalante Outfitters, ένα γοητευτικό τοπικό κατάστημα με όλα όσα χρειάζεστε για να εφοδιαστείτε με προμήθειες για κάμπινγκ, εξοπλισμό πεζοπορίας και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

5. Σιών

Το Zion είναι το πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο της Γιούτα και προσφέρει ένα μείγμα σχεδόν ό,τι θα βρείτε στα άλλα τέσσερα – καμάρες, βράχους από ψαμμίτη, φαράγγια, μαγευτικά τοπία και τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα με κόκκινο βράχο που θα δείτε στη ζωή σας. Αφού ακολουθήσετε το Emerald Pools Trail (ή το Angel’s Landing, για τους γενναίους της καρδιάς), οδηγήστε στο κοντινό Kanab για να νιώσετε σαν παιδί-και πάλι καλή διασκέδαση στο Little Hollywood Movie Museum. Από τη δεκαετία του 1920, η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για να γυριστεί πάνω από εκατό παλιά γουέστερν (The Lone Ranger από το 1938 και η επιτυχία του 1961 Gable, Monroe και Clift, The Misfits για να αναφέρουμε μόνο δύο) με το παρατσούκλι “Little Hollywood”. Με προσεγμένες αναψυχές σκηνικών και πολλά αναμνηστικά της παλιάς σχολής, αυτό το μικρό υπαίθριο μουσείο κάνει μια καλή δουλειά για να επαναφέρει τις μέρες δόξας της Άγριας Δύσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να πυροδοτήσετε την αίσθηση της περιπέτειας ανάμεσα σε κάθε πάρκο; Το δυναμικό, ολοκαίνουργιο Audi S5 Sportback.

Τα καλύτερα σπα στον κόσμο: Readers’ Choice Awards 2015

The Spa at the Twelve Apostles, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το οικογενειακά διοικούμενο Twelve Apostles Hotel and Spa πλαισιώνεται από το Εθνικό Πάρκο Table Mountain και την οροσειρά Twelve Apostles. Πάρτε τα από ένα από τα δύο κιόσκια του βουνού ή κατευθυνθείτε σε εσωτερικούς χώρους για να επιπλεύσετε στην πισίνα με αλμυρό νερό, επιλέξτε τον μπουφέ με υγιεινά σνακ που φτιάχνετε στο σπίτι και πάρτε ένα τρίψιμο αλατιού με μελιτοειδή.

Νησί Γκουάνα, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Δεν υπάρχει σπα εδώ, από μόνο του. Αντ ‘αυτού, ένας εσωτερικός θεραπευτής μασάζ έρχεται στο εξοχικό ή τη βίλα σας για να επιλύσει τα προβλήματα (υπάρχουν 19 κατοικίες, για μέγιστο αριθμό 35 ατόμων) ή το κάνει σε μια απομονωμένη υπαίθρια καμπάνα σε μια ιδιωτική παραλία, εκ των οποίων το θέρετρο των 850 στρεμμάτων έχει επτά. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε μια ιδιωτική ή ομαδική συνεδρία γιόγκα στον παραθαλάσσιο κήπο της Εδέμ.

Naay Spa, Playa del Carmen, Μεξικό

Στο τέλος ενός μονοπατιού με 13 τοτέμ των Μάγια, ένα ποτό chia σας περιμένει καθώς μπαίνετε σε αυτό το σπα 30.000 τετραγωνικών ποδιών στην ιδιοκτησία El Dorado Seaside Suites. Εκεί θα βρείτε ένα δωμάτιο πάγου, ένα δωμάτιο από πηλό και το temazcal, ένα καταφύγιο ιδρώτα που μοιάζει με πέτρινο ιγκλού.

Purebeauty Salon amp; Spa, Τορόντο

Σχεδιασμένο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τους κατοίκους της πρωτεύουσας του Οντάριο, αυτό το all-in-one στον 31ο όροφο του Trump International Hotel amp; Tower Toronto προσφέρει τα πάντα, από πεντικιούρ διάρκειας μισής ώρας ή λιγότερο έως πακέτα τεσσάρων περιποιήσεων. Ανεβείτε μια πτήση και θα βρείτε μια πισίνα υπερχείλισης θαλασσινού νερού με θέα στο κέντρο της πόλης.

Essere Spa, Σιένα, Ιταλία

Αυτό το άλλοτε κελάρι κρασιών στη μέση του κτήματος Castello di Casole στην κορυφή του λόφου έχει θολωτές οροφές, πέτρινους τοίχους και θέα στην κοιλάδα από κάτω. Είτε προγραμματίζετε μια θεραπεία εκεί είτε στη σουίτα σας, περιμένετε να τρίβετε με έλαια και λοσιόν με ελαιόλαδο Τοσκάνης, σπόρους σταφυλιού και δεντρολίβανο.

Willow Stream Spa, Βανκούβερ

Το υπαίθριο κατάστρωμα αυτού του ημερήσιου σπα στον πέμπτο όροφο του Fairmont Pacific Rim διαθέτει σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας και λοβούς διαλογισμού με θέα στο λιμάνι. Στο εσωτερικό, οι απαλοί μπλε-γκρι τόνοι και οι πινελιές από σχιστόλιθο αποτελούν το φόντο για αυθεντικές καναδικές περιποιήσεις. Ορισμένα ενσωματώνουν βούτυρο σφενδάμου, ενώ άλλα έχουν σκοπό να αναιρέσουν τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης του Grouse Grind, μιας κοντινής πεζοπορίας γνωστής ως «Nature’s Stairmaster».

Sense, ένα Rosewood Spa, Riviera Maya, Μεξικό

Τριάντα λεπτά νότια του Κανκούν, μια γέφυρα συνδέει το θέρετρο Rosewood Mayakoba με αυτό το σπα ιδιωτικού νησιού, το οποίο έχει μια φυσική πηγή στο κέντρο του και ξεχωριστές εγκαταστάσεις για άνδρες και γυναίκες, όπως μια κρύα πισίνα, σπήλαιο ατμού και βιωματικά ντους.

T Spa, λίμνη Κόμο, Ιταλία

Δείτε πώς μοιάζει η πολυτέλεια: μια πισίνα υπερχείλισης με ρυθμιζόμενο ρεύμα, μια σουίτα χαμάμ από λευκό μάρμαρο και πανοραμική θέα. Ανάμεσα στη βίλα και το παλάτι του 18ου αιώνα που περιλαμβάνει το Grand Hotel Tremezzo, οι περιποιήσεις T Spa χρησιμοποιούν βότανα που καλλιεργούνται στις όχθες της λίμνης που έγινε διάσημη από τον Τζορτζ Κλούνεϊ (και ταιριαστά, υπάρχει ξεχωριστό μενού περιποίησης για άνδρες).

Το σπα στο Viceroy Riviera Maya, Playa del Carmen, Μεξικό

Η ολιστική φιλοσοφία αυτού του «σπα της ζούγκλας» στο Viceroy Riviera Maya καθοδηγείται από τη στρογγυλή διαμόρφωση, η οποία στεγάζει δύο ατμόλουτρα και ένα καταφύγιο εφίδρωσης. Προσφέρεται: Περιποιήσεις ογδόντα λεπτών βασισμένες σε παραδοσιακά τελετουργικά των Μάγια, καθώς και γιόγκα μπροστά στον ωκεανό στην προβλήτα.

Rancho La Puerta, Tecate, Μεξικό

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής σας σε αυτή την απόδραση των 3.000 στρεμμάτων, θα ενθαρρυνθείτε να ξεκινήσετε με μια θεραπεία καθαρισμού και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε σε χαλαρωτικές και αναζωογονητικές περιποιήσεις, κλείνοντας τα πράγματα με κάτι από την κατηγορία που δίνει ενέργεια. Επαγγελματική συμβουλή: Και τα τρία επιτόπια κέντρα υγείας—ένα για άντρες, ένα για γυναίκες και ένα από κοινού— διαθέτουν ολόκληρα φρούτα που μπορούν να σας παρασύρουν μεταξύ των γευμάτων.

Spa Mukul, Guacalito de la Isla, Νικαράγουα

Δεν υπάρχει γραφείο για check-in ή ρεσεψιόν στο θέρετρο Mukul Beach, Golf amp; Spa. Μόλις έξι ιδιωτικές σουίτες σπα, η καθεμία με το δικό της θέμα, μια σειρά από περιποιήσεις και μια πισίνα. Το ένα έχει θέα στη ζούγκλα και το άλλο έχει θέα στον ωκεανό. όλα είναι διαθέσιμα για τρεις ώρες έως μια ολόκληρη μέρα.

Kai en Ciel Spa, St. Lucia

Το όνομα είναι Creole για το «σπίτι στον παράδεισο», όπου θα βρίσκεστε όταν κάνετε κράτηση για μια περιποίηση σπα στο εξαιρετικά Instagrammable Jade Mountain. Το αγαπημένο των νεόνυμφων προσφέρει ένα τελετουργικό για δύο που περιλαμβάνει ταντρικά έλαια, σοκολάτα και ποίηση, καθώς και ένα ménage-a-spa τριών θεραπευτών (δηλαδή ένα ταυτόχρονο mani-pedi και το πρόσωπο) και μασάζ με τέσσερα χέρια.

Four Seasons Apuane Spa, Punta Mita, Μεξικό

Χτισμένο γύρω από μια ηλιόλουστη αυλή, το σπα στο Four Seasons Resort Punta Mita ενσωματώνει αυτόχθονα φασκόμηλο στα χαρακτηριστικά μασάζ του, τα οποία μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε σε μια απομονωμένη παραλιακή παλάπα. Στη συνέχεια, κάντε διαλογισμό στον κήπο του σπα ή πιείτε κάτι στο Richard Sandoval’s Bahia, ένα από τα τέσσερα εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Mulia Spa, Nusa Dua, Μπαλί

Εναλλάξτε την ψηφιακή σάουνα και την αίθουσα πάγου, η οποία διατηρείται στους -1 βαθμούς Κελσίου, για να αυξήσετε το αίμα σας. Στη συνέχεια, μειώστε τον καρδιακό σας ρυθμό με ένα ζεστό μασάζ με κέλυφος καρύδας στον λαιμό και στους ώμους ή με χαβιάρι στο πρόσωπο, προτού μεταφερθείτε με το καρότσι του γκολφ σε μία από τις 111 παραθαλάσσιες σουίτες.

Astra Suites, Σαντορίνη, Ελλάδα

Εάν επιλέξετε να αφήσετε μία από τις φωτεινές και ηλιόλουστες σουίτες χτισμένες στους γκρεμούς με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, θα βρείτε ένα υδρομασάζ, ατμόλουτρο και χώρο περιποίησης, όπου μπορείτε να εγγραφείτε για εξισορρόπηση κρανίου ιερού, ρέικι, ή ένα μασάζ κεφαλιού με ελαιόλαδο.

Armonia Spa, Mazatlán, Μεξικό

Η ευεξία στο Pueblo Bonito Emerald Bay Resort amp; Spa περιλαμβάνει τόσο ολιστικές θεραπείες όσο και υπερσύγχρονες θεραπείες, όπως ένα διορθωτή σκοτεινών σημείων που χρησιμοποιεί πυροσταφυλικό οξύ και ένα “sonolift” που μειώνει τις ρυτίδες (αναμένετε ένα πιρούνι συντονισμού που εκπέμπει γεμάτα κύματα ). Εάν ο χρόνος στην ιδιωτική παραλία είναι προτεραιότητα, κάντε κράτηση για μια εξπρές υπηρεσία 25 λεπτών.

Το σπα στο Nita Lake Lodge, Whistler, British Columbia

Ναι, μπορείτε να απολαύσετε βιολογικά απολέπιση και λάδια με βιώσιμες πηγές και να χαλαρώσετε σε ένα υδρομασάζ στον τελευταίο όροφο δίπλα σε μια λίμνη που τροφοδοτείται από παγετώνες. Αλλά μπορείτε επίσης να ενθουσιαστείτε με προπονητές από το Basecamp Fitness ή να χαλαρώσετε στο γαλήνιο στούντιο της Loka Yoga.

Chi, το Spa στο Shangri-La, Cebu, Φιλιππίνες

Το Shangri-La είναι μια λογοτεχνική ουτοπία. Το Shangri-La’s Mactan Resort amp; Spa είναι ένα καταπράσινο, τροπικό, πραγματικό μέρος όπου μπορείτε να πάρετε ένα μασάζ με κόκκους καφέ, περιτύλιγμα φυκιών ή μασάζ εξισορρόπησης ενέργειας από φύλλα μπανάνας από έναν Φιλιππινέζο θεραπευτή. Ένας άλλος τρόπος για να χαλαρώσετε: εξερευνώντας το θαλάσσιο καταφύγιο του καταλύματος, το οποίο φιλοξενεί αγγέλους, κλόουν και ψάρια.

Aro Hā Obsidian Spa, Glenorchy, Νέα Ζηλανδία

Στο Aro Hā, ένα οικολογικό καταφύγιο εμπνευσμένο από το Ζεν, 40 λεπτά έξω από το Κουίνσταουν, θα φάτε χορτοφαγική κουζίνα με περιορισμένες θερμίδες, θα κάνετε πεζοπορία στα πάρκα Παγκόσμιας Κληρονομιάς και θα απολαύσετε καθημερινό μασάζ. Κάντε ποδήλατο μεταξύ της φινλανδικής σάουνας ή της υπέρυθρης σάουνας και της κρύας πισίνας για να ολοκληρώσετε ένα κύκλωμα θεραπείας αντίθεσης που προορίζεται να τονώσει την κυκλοφορία.

Nayara Spa, Εθνικό Πάρκο ηφαιστείου Arenal, Κόστα Ρίκα

Η ντιζάιν, 16 βίλα Nayara Springs και η αδελφή της ιδιοκτησία, το Nayara Hotel, Spa amp; Gardens, έχουν θέα σε ένα ακόμα ενεργό ηφαίστειο. Φέρτε τη φωτιά στο κοινό τους σπα με ένα πλάι-πλάι μασάζ για ζευγάρια που κλείνει με ένα τζακούζι διάσπαρτο με ροδοπέταλα και ένα ντους σε έναν ιδιωτικό κήπο. Ταξιδεύοντας μόνοι; Αποκτήστε ένα περιτύλιγμα σώματος από ηφαιστειακή λάσπη.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

7 εκπληκτικά μυστικά για το Radio City Music Hall

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Lauren Renck Manning έχει παρουσιάσει περίπου 1.000 συναυλίες ως Rockette στο Radio City Music Hall. «Στην κορυφή κάθε παράστασης, νιώθω ότι είναι η πρώτη μου φορά», μοιράζεται η χορεύτρια. «Το μέγεθος του θεάτρου και το βάρος της ιστορίας του δεν χάνονται ποτέ από μένα». Αν και εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον περίφημο χώρο κάθε χρόνο, μόνο λίγοι, όπως ο Ρενκ Μάνινγκ, μπορούν να το δουν από τη σκηνική οπτική. «Όταν σηκώνεται η αυλαία, ως ερμηνεύτρια, σου υπενθυμίζεται αμέσως ότι είσαι μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον εαυτό σου», λέει. “Με κάθε παράσταση, ρίχνω μια ματιά έξω καθώς ξεκινά η ορχήστρα και βλέπω 6.000 θέσεις που έχουν φέρει χαρά και απόδραση σε τόσους πολλούς από το 1932.”

Τώρα σχεδόν έναν αιώνα, το θέατρο Art Deco έχει γίνει έμβλημα της σκηνής των τεχνών και του πολιτισμού της Νέας Υόρκης. «Όταν είσαι στη σκηνή, είναι δύσκολο να μην αισθάνεσαι δέος για το τεράστιο ταλέντο που έχει κοσμήσει τον ίδιο χώρο», λέει ο Renck Manning. Αν και τα σόου στο εσωτερικό σίγουρα θαμπώνουν, είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του κτιρίου έχουν παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο στη μόνιμη κληρονομιά του χώρου. Παρακάτω, μάθετε περισσότερα για την εντυπωσιακή ιστορία του Radio City Music Hall μέσα από επτά ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες για τον θρυλικό χώρο.

Είναι το μεγαλύτερο κλειστό θέατρο στον κόσμο

Όταν το Radio City Music Hall άνοιξε στις 27 Δεκεμβρίου 1932, ήταν το μεγαλύτερο κλειστό θέατρο στον κόσμο—και διατηρεί αυτόν τον τίτλο τα τελευταία 90 χρόνια. Όταν πρόκειται για δίσκους σαν αυτούς, δεν είναι ασυνήθιστο οι κάτοχοι τίτλων να αλλάζουν κάθε λίγα χρόνια περίπου. Από τότε που άνοιξε το Radio City Music Hall, έξι διαφορετικά κτίρια κατέχουν, για παράδειγμα, το ρεκόρ για τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο—καθιστώντας τη διεκδίκηση της φήμης του εμβληματικού χώρου πολύ πιο εντυπωσιακή. Βρίσκεται στη λεωφόρο 1260 της Αμερικής, η μαρκίζα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο της πόλης, σηματοδοτώντας τη μεγάλη κλίμακα του θεάτρου.

Ο σχεδιασμός του θεάτρου αντιπροσώπευε την ευημερία και την αμερικανική αισιοδοξία σε μια δύσκολη οικονομία

Αν και σχεδιάστηκε σε στυλ Art Deco – το οποίο, λόγω της πολυτελούς και διακοσμητικής φύσης του, μπορεί συχνά να σηματοδοτεί μια δομή που χτίστηκε σε περιόδους οικονομικής ευημερίας, ειδικά καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1920 στις Ηνωμένες Πολιτείες – το Radio City Music Hall χτίστηκε στην πραγματικότητα στη μέση του η Μεγάλη Ύφεση. Το 1928, μια ομάδα Νεοϋορκέζων έπεισε τον φιλάνθρωπο John D. Rockefeller Jr. να υποστηρίξει την κατασκευή μιας νέας όπερας για την Metropolitan Opera Company, οδηγώντας τον να μισθώσει τη γη στην οποία χτίστηκε αργότερα το θέατρο. Όταν το χρηματιστήριο κατέρρευσε το 1929, το έργο της όπερας ακυρώθηκε, αλλά ο Ροκφέλερ ήταν αποφασισμένος να τιμήσει τη μίσθωση του. Ένιωθε υποχρεωμένος να δημιουργήσει ένα θέατρο τόσο μεγάλο που θα έπειθε τους θαμώνες να το παρακολουθήσουν παρά την λιγότερο γόνιμη οικονομία. Εκτός από τη σαγηνευτική φύση του σχεδίου,

Τόσο ο αρχιτέκτονας όσο και ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων του θεάτρου ήταν σχετικά άγνωστοι όταν επιλέχθηκαν

Παρά τους φιλόδοξους στόχους του χώρου, ο Edward Durrel Stone και ο Donald Deskey, ο αντίστοιχος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων του θεάτρου, δεν ήταν τεράστια ονόματα όταν επιλέχθηκαν να εργαστούν στο θέατρο. Ένας πρώιμος υποστηρικτής του Διεθνούς Στυλ, ο Στόουν δεν έλαβε την πρώτη του ανεξάρτητη παραγγελία παρά μόνο αφού σχεδίασε το Radio City Music Hall και τον θυμούνται σε μεγάλο βαθμό για τα σχέδιά του από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπως το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον, όταν έγινε κύριος του έργου, εργαζόταν για τους Associated Architects of Rockefeller Center. Ο Deskey, από την άλλη, επιλέχθηκε μέσω διαγωνισμού και είχε κερδίσει κάποια αναγνώριση αφού σχεδίασε μια βιτρίνα το 1926 για το πολυκατάστημα Franklin Simon στο Μανχάταν. Ακόμη, Δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται περισσότερο ως σχεδιαστής επίπλων και γραφίστας. Εκτός από το Radio City Music Hall, ίσως το πιο αναγνωρίσιμο έργο του είναι η συσκευασία Crest Toothpaste και το Tide bullseye.

Οι κλιμακωτές καμάρες του θεάτρου είναι σχεδιασμένες να μιμούνται την ανατολή του ηλίου

Όταν σχεδίαζαν το Radio City Music Hall, οι Stone και Deskey εμπνεύστηκαν να υιοθετήσουν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση με μια προσπάθεια να επιδείξουν λεπτή αυτοσυγκράτηση. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο της Ιντιάνα, ο οποίος προτιμήθηκε σε πολλά κτίρια της εποχής επειδή είναι σχετικά εύκολο να σκαλιστεί και να διαμορφωθεί. Όπως πολλά κτίρια σε στιλ Art Deco, οι εσωτερικοί χώροι χρησιμοποιούν έντονες γραμμές και γεωμετρικές φόρμες, καθώς και μια παλέτα υλικών γεμάτη ορείχαλκο, γυαλί, αλουμίνιο και χρώμιο. Τα αποτελέσματα ήταν ένα μοντέρνο, εκλεπτυσμένο και διακοσμητικό θέατρο χωρίς την υπερβολική διακόσμηση που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε θέατρα σε στυλ ροκοκό, που ήταν συνηθισμένα εκείνη την εποχή. Ο Deskey σχεδίασε πάνω από 30 ξεχωριστούς χώρους στο χώρο – συμπεριλαμβανομένου του φουαγιέ, του αμφιθέατρο και διάφορα σαλόνια και δωμάτια καπνιστών – το καθένα με το δικό του μοναδικό μοτίβο. Ωστόσο, Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο από αυτά είναι οι κλιμακωτές καμάρες του θεάτρου, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να μιμούνται την ανατολή του ηλίου. Εκτός από όμορφο, αυτό το στοιχείο βοηθά επίσης την ακουστική του θεάτρου και κρύβει πάνω από 5.000 φώτα σπιτιού.

Η σκηνή είναι το μήκος ενός οικοπέδου της Νέας Υόρκης

Η Μεγάλη Σκηνή στο Radio City Music Hall είναι απίστευτα μεγάλη—36 Rockettes μπορούν να εκτείνονται στο πλάτος της, που είναι το μήκος ενός οικοπέδου της Νέας Υόρκης—αλλά είναι επίσης εξαιρετικά τεχνικό. Κατά τη δημιουργία του χώρου παραστάσεων, η ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης στο Radio City Music Hall ήταν πρόθυμη να παράγει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Διάφορα τμήματα της σκηνής μπορούν να ανυψωθούν και να χαμηλώσουν ανεξάρτητα, και το κέντρο της πλατφόρμας περιλαμβάνει έναν κύκλο που περιστρέφεται προς κάθε κατεύθυνση. Όταν το θέατρο έκανε το ντεμπούτο του το 1932, ήταν η πρώτη φορά που αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνδυάστηκαν σε μια τοποθεσία. Σήμερα, τέσσερις ανελκυστήρες —που συνολικά ζυγίζουν 380.000 λίβρες— καθιστούν δυνατές γρήγορες αλλαγές σκηνών και περίτεχνα σκηνικά.

Ωστόσο, αν και η σκηνή μπορεί να είναι τεράστια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα παρασκήνια. Με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, πολλά από τα στηρίγματα αποθηκεύονται στον ουρανό—κρεμασμένα με αλυσίδες και υποστηρίζονται από περισσότερα από 60.000 λίβρες αντίβαρο. Ανάμεσα στα «ιπτάμενα» στηρίγματα είναι ένα διώροφο λεωφορείο επτά τόνων που χρησιμοποιείται στο Χριστουγεννιάτικο Spectacular Show.

Υπάρχει ένα μυστικό διαμέρισμα μέσα στο Radio City Music Hall

Ο Samuel “Roxy” Rothafel ήταν ένας εξέχων χειριστής του θεάτρου και ένας πρώτος σύμβουλος και υποστηρικτής του Radio City Music Hall. Όταν χτιζόταν το θέατρο, δημιουργήθηκε ένα μυστικό διαμέρισμα αρ ντεκό κρυμμένο μέσα στο θέατρο για τον ιμπρεσάριο. Αν και δεν κατέληξε ποτέ να μένει εκεί, η μονάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκδηλώσεων και καλωσόρισε πολυάριθμους αστέρες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Walt Disney, Alfred Hitchcock και Judy Garland. Στο εσωτερικό, η οροφή σε σχήμα θόλου πάνω από την τραπεζαρία σχεδιάστηκε για να βελτιώνει την ακουστική, ώστε οι επισκέπτες γύρω από το τραπέζι να μπορούν να ακούν ο ένας τον άλλον με απόλυτη ευκρίνεια.

Όταν άνοιξε για πρώτη φορά, το θέατρο απέσπασε μεγαλύτερη αναγνώριση από την παράσταση

Τη βραδιά των εγκαινίων του θεάτρου το 1932, συγγραφείς, κριτικοί και κοινό συγκεντρώθηκαν για την εναρκτήρια παράσταση του χώρου. Τα διάφορα σόου και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εντός των ιστορικών τειχών έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα και αναγνώριση, επειδή τη βραδιά των εγκαινίων πολλοί βρήκαν την παράσταση αθώα. Όπως έγραψε ένας συγγραφέας, «Το λιγότερο σημαντικό στοιχείο στην εκδήλωση της χθεσινής βραδιάς ήταν η ίδια η παράσταση…Έχει ειπωθεί για το νέο Music Hall ότι δεν χρειάζεται ερμηνευτές. ότι η ομορφιά και οι ανέσεις του αρκούν από μόνες τους για να ικανοποιήσουν τους πιο άπληστους παίκτες».

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα και τα καλύτερα για όλα τα ταξίδια. Εισαγάγετε τη διεύθυνση e-mail σας

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, συμφωνείτε με τη Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies.

Περισσότερα από το Condé Nast TravelerΟι ΗΠΑ για να τερματίσουν την απαίτηση δοκιμών COVID-19 για να εισέλθουν στη χώρα, Ένας σύντομος οδηγός για οδικό ταξίδι μέσω του Mighty Five, Τα καλύτερα σπα στον κόσμο: Readers’ Choice Awards 2015, 7 Εκπληκτικά μυστικά για το Radio City Music Hall

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *