Η Susan Sarandon ομιλεί στην Καμπότζη για την Ημέρα κατά της Εμπορίας

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Η Susan Sarandon ομιλεί στην Καμπότζη για την Ημέρα κατά της Εμπορίας

Είναι νωρίς το πρωί της Καμπότζης Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπωνστην Πνομ Πενχ, και δεν υπάρχει κανένας στυλίστας ή πρόσωπο για τα μαλλιά και το μακιγιάζ στον ορίζοντα. Ταξιδεύω με τη Susan Sarandon και την ηθοποιό κόρη της Eva Amurri-Martino εδώ και μια εβδομάδα, αναπηδώντας στην ύπαιθρο της Καμπότζης μέσα από σκονισμένα φτωχά χωριά για να επισκεφτώ έργα κατά της φτώχειας που διοργανώνει η Heifer International (δώσε ένα γουρούνι για τα Χριστούγεννα στο heifer.org) και καταφύγια για πρώην σκλάβες του σεξ που διευθύνονται από το Somaly Mam Foundation. Προς τιμήν της, η Σούζαν, μια βραβευμένη με Όσκαρ της οποίας η θεατρική καριέρα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Καμπότζη, απλώς δεν παίρνει τόσο σοβαρά τον εαυτό της. Σήμερα το πρωί, η Σούζαν και η Εύα φόρεσαν παιχνιδιάρικα παραδοσιακές φούστες από την Καμπότζη και πράσινα πουκάμισα γκολφ από το Somaly Mam Foundation και κατευθυνόμαστε σε μια συγκέντρωση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής διακίνησης. Somaly, μια πρώην ιερόδουλη της οποίας η οργάνωση σώζει σκλάβους του σεξ (και το εννοώ κυριολεκτικά: τα κορίτσια στα καταφύγιά της -το μικρότερο από τα οποία, δύσκολο να το πιστέψει κανείς, είναι τριών- είχαν πουληθεί σε οίκους ανοχής για περίπου $10 έως $50, και συχνά ήταν κλειδωμένες σε κλουβιά), ζήτησε από τη Susan και την κόρη της να παρευρεθούν. «Αυτό στέλνει πραγματικά ένα ισχυρό μήνυμα στους ισχυρούς ανθρώπους αυτής της χώρας ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για τη σεξουαλική εμπορία», λέει ο Somaly.

Μετά από μια σειρά μακροχρόνιων ομιλιών από κυβερνητικούς αξιωματούχους ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατοντάδων μαθητών, εργαζομένων σε ΜΚΟ και επιζώντων της σεξουαλικής σκλαβιάς, η Σούζαν ανεβαίνει στο βήμα και μιλά —ως συνήθως— από καρδιάς. «Οι καρδιές και το μυαλό μας έχουν ανοίξει από τα όμορφα και γενναία κορίτσια που έχουν διασωθεί», λέει. «Πώς μπορείς να μάθεις να δίνεις αγάπη όταν ο ίδιος έχεις δει μόνο βία; Η Somaly Mam μου έχει διδάξει τη δύναμη της αγάπης και τον τρόπο με τον οποίο θεραπεύει και παρακινεί τους ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος.” Τυπικά, η Σούζαν έχει επίσης μια πολιτική ατζέντα: δίνοντας την υποστήριξή της στην υπόθεση της Σομαλίας, βοηθά να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί ηγέτες που κάθονται στην αυλή — σε μια χώρα όπου η διαφθορά είναι τρόπος ζωής. «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε αναγνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα», προσθέτει η Σούζαν, «και επιβάλλοντας τους νόμους».

Σκέφτομαι ότι σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί σούπερ σταρ του Χόλιγουντ που θα ήταν πρόθυμοι να το αντιμετωπίσουν έτσι – 12 ώρες μέρες, χωρίς μαλλιά και μακιγιάζ, χωρίς φαγητό με τροφοδοσία. Εδώ και μια εβδομάδα, η Σούζαν και η Εύα μαρτυρούν τις ιστορίες των κοριτσιών της Σομαλίας, όλες πρώην σκλάβες του σεξ. Μόλις χθες, στο Tom Dy Center έξω από την Πνομ Πενχ, η Σούζαν αγκάλιασε ένα 14χρονο κορίτσι, κάτι που μόλις πρόσφατα σώθηκε σε μια επιδρομή σε οίκο ανοχής. Μου έκανε εντύπωση πόσο αληθινή είναι η Sarandon, πώς άκουγε, αγκάλιασε και επιβεβαίωσε την αξιοπρέπεια των κοριτσιών σε κάθε στάση. Ταυτόχρονα, έχει επίγνωση της δύναμης που φέρει η διασημότητά της και προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει έξυπνα. «Ο μόνος λόγος για να φέρεις μια διασημότητα να επισκεφτεί ένα έργο σαν αυτό είναι να βοηθήσεις στην επικύρωση των ιστοριών αυτών των ανθρώπων», λέει. «Τώρα που βρέθηκα εδώ και είδα προσωπικά τι κάνουν,

Μείνετε συντονισμένοι: Τους επόμενους μήνες, θα γράψουμε για το ταξίδι της Σούζαν που διαρκεί μια εβδομάδα στην Καμπότζη—και τις προσπάθειες της όμορφης, πρώην κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας να ανοικοδομήσει την κοινωνία της.

Μάθετε περισσότερα στο heifer.org και στο somaly.org. (Η Σούζαν και η Εύα δίνουν η μία στην άλλη ζώα Heifer για τα Χριστούγεννα, και μπορείτε επίσης.)

Όλα όσα αγαπάμε και μισούμε για τις Κοινότητες του σπιτιού: Ταξιδιωτικό Podcast

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να αγαπήσετε για την Airbnb και τους ανταγωνιστές της: η τιμή, η ευελιξία, η άμεση πρόσβαση σε μια κουλτούρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία μερικοί συχνοί ταξιδιώτες αμφισβητούν – το να κοιμούνται στα σεντόνια ενός ξένου για να ξεκινήσουν. Τα περίπλοκα συναισθήματά μας σχετικά με την Airbnb βρίσκονται πίσω από πολλές συζητήσεις μεταξύ των συντακτών του. Αλλά σε έναν κόσμο όπου οι κοινές χρήσεις σπιτιού απομακρύνουν πολλούς ταξιδιώτες από τα ξενοδοχεία, χρησιμοποιήσαμε το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας του Travelogue για να βρούμε ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το Airbnb και γιατί.

Είναι μόνο για millennials; Οικογένειες με συνείδηση ​​του προϋπολογισμού; Πρωτοπόροι στα ταξίδια που τους αρέσει να είναι το πειραματόζωο; Αυτό που ανακαλύψαμε, εν μέρει, είναι ότι όλοι είμαστε πρόθυμοι να πατήσουμε το πόδι μας μέσα στο σπίτι κάποιου, κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες. Όταν κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, συνήθως ξέρετε σε τι ασχολείστε. Έχετε διαβάσει τις κριτικές των ειδικών (υπάρχουν χιλιάδες μόνο στον ιστότοπό μας), έχετε κοιτάξει τις φωτογραφίες και τις τιμές. Όταν πρόκειται για το Airbnbs, έχετε πρόσβαση στις ίδιες κριτικές, φωτογραφίες και λίστες παροχών, αλλά συχνά δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την καθαριότητα και την προσβασιμότητα μέχρι να περάσετε το κατώφλι. Υπάρχει τρόπος να το αλλάξει αυτό; Θα πρέπει να ακούσετε τις συμβουλές μας για να μάθετε.

Προετοιμαστείτε, γιατί σε αυτό το podcast, η ομάδα των ειδικών μας στα crack γίνεται λίγο αυθάδης. Πιστεύετε ότι είμαστε πολύ σκληροί με τον κλάδο της κοινής χρήσης σπιτιού ή τρελοί για να παραλείπουμε ακόμη και ξενοδοχεία για Airbnbs; Πείτε μας τι προτιμάτε στο Twitter, κάνοντας tweet στο @CNTraveler.

Χάρη στον οικοδεσπότη μας Brad Rickman και Meredith Carey, Betsy Blumenthal και Mark Ellwood. Ειδική κραυγή στον Brett Fuchs όπως πάντα για την ηχογράφηση και τη μίξη του επεισοδίου. Ελέγξτε ξανά κάθε Παρασκευή για την τελευταία δόση του Travelogue. Για να παρακολουθείτε το podcast μας κάθε εβδομάδα, εγγραφείτε στο Travelogue στο κατάστημα iTunes ή οπουδήποτε λαμβάνετε τα podcast σας και αν έχετε ένα λεπτό στη διάθεσή σας, αφήστε μια κριτική — μας αρέσει να λαμβάνουμε τα σχόλιά σας. Επιπλέον, μια πρόταση μπορεί απλώς να μετατραπεί σε ολόκληρο επεισόδιο podcast.

Η Ιαπωνία της Cynthia Rowley: Where She Shops and How She Packs

Πάντα μας αρέσει να μιλάμε για ταξίδια με σχεδιαστές μόδας. Έχουν μάτι για όμορφα πράγματα και αυτό μεταφράζεται συχνά σε υπέροχο γούστο σε εστιατόρια, καταστήματα και πράγματα που μπορούν να κάνουν στα μέρη που επισκέπτονται. Έτσι, όταν μάθαμε ότι η σχεδιάστρια μόδας Cynthia Rowley πήγαινε στο Τόκιο για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια της επωνυμίας της στην πόλη, της ζητήσαμε να γευματίσει στα αγαπημένα της μέρη για ψώνια και επίσκεψη στην Ιαπωνία—και ανακαλύψαμε τι μάζεψε για το ταξίδι φυσικά. Συμβουλή: ένα φόρεμα φούτερ με κοσμήματα έκανε το κόψιμο.

Τι ετοιμάσατε για το ταξίδι σας στο Τόκιο;

Ήταν ένα σύντομο ταξίδι, αλλά γεμάτο δράση. Γιόρταζα τη δέκατη επέτειό μου στην Ιαπωνία, οπότε πολλά συμβαίνουν. Πρώτα απ ‘όλα, ποτέ, μα ποτέ δεν ελέγχω τις αποσκευές μου, επομένως δεν είχα μια τεράστια γκαρνταρόμπα γεμάτη. Έφερα μερικά ζευγάρια από τα κολλητά μου κολάν, τα οποία είναι άνετα και μπορούν να φορεθούν πάνω ή κάτω. ένα-δυο φορέματα που θα μπορούσα να φορέσω με το κολάν από κάτω για μια casual εμφάνιση ή το βράδυ με γυμνά πόδια και γόβες. Ένα φουσκωτό μπουφάν που συμπυκνώνεται πολύ μικρό και επίσης λειτουργεί ως μαξιλάρι στο αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο. Μπλουζάκια για γυμναστική και στρώσεις. ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια? ένα ζευγάρι πολύ μεγάλων πλατφορμών. ένα μαγιό (για παν ενδεχόμενο). ένα φόρεμα φούτερ με κοσμήματα. και ένα καρό πουκάμισο για να αναμειχθεί με το εμπριμέ κολάν για το ExhibitionA.com του συζύγου μου που εγκαινιάζεται στην Vacant gallery (τόνοι χίπστερ). Έχω πολύ χαμηλή συντήρηση στα προϊόντα ομορφιάς. χωρίς πιστολάκι, χωρίς σίδερο για μπούκλες, χωρίς ειδικές κρέμες, λοσιόν ή προϊόντα μαλλιών—και αφήνω πάντα έναν υγιεινό χώρο για δώρα. Φέρνω δώρα στους οικοδεσπότες μας και επιστρέφω με αναμνηστικά και καλούδια για φίλους και οικογένεια πίσω στο σπίτι.

Ποια είναι τα τρία πράγματα χωρίς τα οποία δεν ταξιδεύετε ποτέ;

Sketchbook (είναι η μόνη φορά που δεν υπάρχουν απολύτως περισπασμοί). Έχω πάει μόνο σε μερικά ταξίδια με αυτά, αλλά τα λατρεύω: όλα φυσικά, λωρίδες ύπνου Sheets (πες το δέκα φορές και θα κρυώσεις). και ένα φθαρμένο κασμίρ περιτύλιγμα. Είναι κάπως σαν την κουβέρτα ασφαλείας μου.

Ποια είναι η αδυναμία σας στη συσκευασία;

Είναι εντελώς γελοίο, αλλά φέρνω τόνους περιοδικών που δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω. Τα μεταφέρω μέχρι τον προορισμό μου, ίσως διαβάσω ένα και μετά τα μεταφέρω ξανά μέχρι το σπίτι.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Τόκιο έχει ενδιαφέρουσα μόδα και σχέδιο, αλλά υπάρχουν μικρότερες ή απροσδόκητες πόλεις που σας έχουν εντυπωσιάσει;

Φαίνεται ότι οι μεγάλες πόλεις του κόσμου ομογενοποιούνται ολοένα και περισσότερο, γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βγαίνεις εκτός δρόμου και να βρίσκεις θησαυρούς σε εξωφρενικούς προορισμούς. Μια σύντομη διαδρομή με το τρένο από το Τόκιο είναι μια πόλη που ονομάζεται Kamakura όπου μπορείτε να δείτε τον Μεγάλο Βούδα. Το Κιότο είναι ένα πραγματικό ιστορικό στιγμιότυπο του ιαπωνικού πολιτισμού και μια υπέροχη θέα στο όρος Φούτζι στην πορεία. και επίσης Kanagawa και Chiba, όπου μπορείτε να γνωρίσετε την παραλία και την ιαπωνική κουλτούρα του surf.

Τι σας εμπνέει όταν ταξιδεύετε;

Μερικές φορές η ανάγνωση ενός βιβλίου με μια υπέροχη ιστορία και η εμπειρία διαφορετικού φαγητού, μουσικής και αρχιτεκτονικής ενώ ταξιδεύετε μπορεί να είναι πολύ εμπνευσμένη.

Κάθισμα παραθύρου ή κάθισμα διαδρόμου;

Παράθυρο. Μου αρέσει να βλέπω την απογείωση και την προσγείωση.

Ποια είναι τα ταξιδιωτικά κατοικίδια ζώα σας;

Είμαι πολύ ευαίσθητος στις μυρωδιές. Μπορώ να το αφήσω έτσι;

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας καταστήματα στο Τόκιο και γιατί;

Kiddyland—έξι όροφοι που μοιάζουν με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη στο Acid. Tokyu Hands: Το αστείο με τα ιαπωνικά εξειδικευμένα καταστήματα είναι ο απροσδόκητος συνδυασμός ειδών, όπως η πιο μικροσκοπική ομπρέλα του κόσμου, μια τοστιέρα που καίει ένα πρόσωπο σαμουράι στο ψωμί σας και κυριολεκτικά εκατοντάδες γούρι για κινητά. Yoyogi Flea Market: Αν η Disney είχε ένα περίπτερο υπαίθριων παζαριών, αυτό θα ήταν. Είναι διασκεδαστικό να ελέγχετε τους σούπερ over-the-top αγοραστές. έχουν συνδυαστεί σε vintage όψεις όπως δεν έχετε ξαναδεί.

**Σχετίζεται με:

**

  • Πώς η Nanette Lepore παραμένει μοντέρνα ενώ ταξιδεύει
  • Σοκολατένια φορέματα και άλλα καλούδια στο Salon du Chocolat
  • Μυστικά σχεδιαστών και συντακτών για μοντέρνα ταξίδια

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά της Cynthia Rowley

Hot List 2015: Τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία για οικογένειες

Edson Hill, Stowe, VT

Με τα τζάκια και τη συλλογή σύγχρονης τέχνης, αυτό το αρχοντικό 24 δωματίων σε 38 στρέμματα (δέκα λεπτά από το όρος Stowe) αισθάνεται σαν να μένεις σε κτήμα (πλούσιου) φίλου.

Edson Hill, Stowe, VT

Είναι επίσης ιδανικό για οικογένειες: Η κυλιόμενη εξοχή επιτρέπει την κατασκευή χιονάνθρωπου το χειμώνα μετά από μια μέρα σκι, ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι και φυλλωσιές το φθινόπωρο.

Το Four Seasons Resort Orlando στο Walt Disney World Resort, FL

Οι επισκέπτες της Disney έχουν επιτέλους μια πραγματικά κομψή επιλογή χάρη σε αυτό το εκτεταμένο ξενοδοχείο 443 δωματίων, που βρίσκεται σε ένα ήσυχο, οικιστικό τμήμα του ίδιου του θέρετρου. (Δωρεάν λεωφορεία προς τα τέσσερα μεγάλα θεματικά πάρκα της Disney τρέχουν συνέχεια πέρα ​​δώθε.)

Το Four Seasons Resort Orlando στο Walt Disney World Resort, FL

Στο κατάλυμα, τα παιδιά λατρεύουν τις νεροτσουλήθρες και το τεμπέλικο ποτάμι, ενώ οι γονείς μπορούν να αποδράσουν στην ήσυχη ηρεμία της πισίνας μόνο για ενήλικες ή να απολαύσουν ένα κοκτέιλ στο υπαίθριο μπαρ δίπλα στην πισίνα.

Pikaia Lodge, Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ

Τα απομακρυσμένα νησιά Γκαλαπάγκος απαιτούν εδώ και καιρό από τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τις περιπέτειες και να αγκαλιάσουν τα ξεπερασμένα κρουαζιερόπλοια σε αντάλλαγμα για βιωματικά ταξίδια σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς άγριας ζωής στον πλανήτη.

Pikaia Lodge, Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ

Αλλά το Pikaia Lodge 14 δωματίων στο νησί Santa Cruz – σε κεντρική τοποθεσία σε σημαντικά αξιοθέατα του αρχιπελάγους – επιτρέπει έναν πολύ άνετο γάμο μεταξύ φύσης και νεωτερικότητας (συμπεριλαμβανομένης μιας πισίνας υπερχείλισης με θέα).

Ritz-Carlton, Rancho Mirage, CA

Περιτριγυρισμένο από γκρι λόφους που αντηχούν όταν ο ήλιος δύει ροζ ή μπλε, το 244 δωματίων Ritz-Carlton, το Rancho Mirage βρίσκεται σε μια μπλόφα με θέα στο Παλμ Σπρινγκς και την κοιλάδα Coachella.

Ritz-Carlton, Rancho Mirage, CA

Οι τρεις πισίνες βρίσκονται ψηλά σε έναν βράχο και οι άφθονες πέτρινες εστίες είναι ιδανικές για να κάνετε τσαμπουκά με τα παιδιά (ή για να χαλαρώσετε με κρασί, ένα βιβλίο ή απλώς τη θέα).

Παρακολουθήστε το Hill Inn, RI

Αυτό το πανδοχείο με 19 σουίτες στον κόλπο Little Narragansett άνοιξε από την ίδια ομάδα με το αγαπημένο Ocean House, ακριβώς δίπλα (οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση και στις δύο εγκαταστάσεις).

Παρακολουθήστε το Hill Inn, RI

Μοιάζει περισσότερο σαν παραθαλάσσιο σπίτι — ιδανικό για οικογενειακές διακοπές — με πλήρεις κουζίνες, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και τζάκια. Υπάρχουν επίσης φαινομενικά ατελείωτες δραστηριότητες και μαθήματα που προσφέρονται, από γευσιγνωσία κρασιού μέχρι μαθήματα tai chi.

Διαβάστε παρακάτω για την πλήρη Hot List 2015.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

Τα νέα ξενοδοχεία και οι αρχιτεκτονικοί χώροι του Σικάγο κάνουν την πόλη να αξίζει να επισκεφθείτε ξανά

Μπορεί να ονομάζεται η πόλη των ανέμων, αλλά το Σικάγο δεν χτυπά ποτέ το δικό του κόρνα. Και όμως η τρίτη μεγαλύτερη μητρόπολη της Αμερικής έχει πολλά να καυχηθεί, από την πολιτιστική της κληρονομιά και την ιστορική της αρχιτεκτονική μέχρι την επιδραστική σκηνή του φαγητού της (είτε μιλάτε για την αγαπημένη Spiaggia του Ομπάμα είτε για τα πολωνικά λουκάνικα στο μήκος του χεριού σας ). Καθώς το Σικάγο μπαίνει στο επόμενο κεφάλαιο του, η δύναμή του, η ομορφιά και η στάση του είναι πιο εμφανείς από ποτέ. Σε όλο το κέντρο της πόλης, πολλά εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, ενώ κορυφαίοι σεφ ανοίγουν εστιατόρια που παρουσιάζουν εκλεκτό φαγητό με παγκόσμια σκέψη, αλλά με γνώμονα τη γειτονιά. Φυσικά, αν αναζητάτε μια μπύρα και ένα μπιφτέκι, είστε τυχεροί και εκεί, χάρη σε μια σειρά από craft-beer bar που αναδεικνύουν ένα αγαπημένο τοπικό κλασικό.

Αλλά δεν είναι μόνο τα καυτά ανοίγματα που κάνουν το Paris of the Prairie τόσο συναρπαστικό αυτή τη στιγμή – είναι επίσης το πνεύμα της κοινότητας. Θα το δείτε στην τελευταία έκδοση της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγο, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο, η οποία ανέθεσε σε αστέρια σχεδιαστές από όλο τον κόσμο να επανασχεδιάσουν μόνιμα εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους. Η κατασκευή έχει επίσης προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Προεδρικό Κέντρο Ομπάμα έκτασης 19 στρεμμάτων, με μουσείο, παράρτημα της δημόσιας βιβλιοθήκης και κήπους. Όταν ανοίξει το 2025, θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τη Νότια Πλευρά – το σπίτι στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και τον παραδοσιακό σύνδεσμο της ζωής των Μαύρων στην πόλη. «Το Σικάγο έχει ένα πνεύμα αφοσιωμένο στον πολίτη που ενισχύθηκε μόνο από την πανδημία», λέει η Λουίζ Μπερνάρντ, διευθύντρια του Μουσείου του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, η οποία μοιράζεται τις επιλογές της περιοχής της εδώ. «Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξανασυναντηθούν.

Καμία δεύτερη πόλη

Αυτό το φθινόπωρο το Σικάγο παρουσιάζει το εύρος και την ποικιλομορφία του πολιτισμού του.

Για την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγο, που ονομάστηκε Διαθέσιμη Πόλη, οι διοργανωτές συνδύασαν κοινοτικές ομάδες με διεθνείς σχεδιαστές με μεγάλο εισιτήριο για να ξανασκεφτούν οριστικά εγκαταλελειμμένους αστικούς χώρους. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι μια νέα πλατεία εισόδου, σχεδιασμένη από το Atelier Bow-Wow με έδρα το Τόκιο σε συνεργασία με τοπικούς καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και κοινοτικές ομάδες, για ένα υπερυψωμένο πάρκο μήκους 1,7 μιλίων σε στυλ High Line που αναπτύσσεται στη γειτονιά Englewood, στο Νότια πλευρά. Το πολυχώρο Toward Common Cause, μια παρουσίαση από το Έξυπνο Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Σικάγο σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα MacArthur Fellows με έδρα το Σικάγο, το οποίο κλείνει φέτος 40 χρόνια, διερευνά την ιδέα των κοινών μέσω έργων 29 καλλιτεχνών που έχουν λάβει «επιχορηγήσεις ιδιοφυΐας» από την έναρξη του προγράμματος. Τελικά, τον Νοέμβριο, το θρυλικό Steppenwolf Theatre αποκαλύπτει μια επέκταση και ανακαίνιση 54 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός θεάτρου στον κύκλο. Κορυφαίος της σειράς blockbuster στην κεντρική σκηνή είναι ο King James, ένας πρωτότυπος Steppenwolf για το είδωλο του μπάσκετ, LeBron James.

Τα καλύτερα κρεβάτια στην πόλη

Όπως η ίδια η πόλη, τα νεότερα ξενοδοχεία του Σικάγο είναι παιχνιδιάρικα και εκλεπτυσμένα.

Τα κλασικά ξενοδοχεία Chi-Town, όπως το Drake και το Palmer House, έγιναν είδωλα καθώς ήταν υπέροχα μέρη διαμονής και κοινωνικοί κόμβοι για τέλεια χυμένα κοκτέιλ και εορταστικά γεύματα. Η νέα καλλιέργεια επεκτείνει αυτή την κληρονομιά. Αφού μπείτε στο τεσσάρων μηνών Pendry Chicago, σε ένα κτίριο ορόσημο Art Deco στο Loop με χρυσαφένιο στέμμα, θα θέλετε να πάτε παντού ταυτόχρονα: στο clubby lobby bar για ένα κοκτέιλ, στη γαλλική μπρασερί για στρείδια και μπριζόλες ταρτάρ και η ταράτσα μόνο για κρατήσεις για σούσι και ροζέ. Όπου κι αν ξεκινήσετε, τα ψηλοτάβανα δωμάτια σε στιλ μεσαίου αιώνα είναι ένα ωραίο μέρος για να καταλήξετε. Στο Adorn, μέχρι το Magnificent Mile, η ταρτέτα με απανθρακωμένη ντομάτα του βραβευμένου με James Beard Jonathon Sawyer δεν πρέπει να χάσετε στο μόλις ανακαινισμένο Four Seasons Hotel Chicago, όπως και οι Lake Michigan Terrace Suites. του οποίου οι βεράντες με θέα στο νερό μακράς διάρκειας ήταν προηγουμένως ανοιχτές μόνο για επισκέπτες μεγαλύτερης διάρκειας. Τοποθετημένο στη σειρά εστιατορίων που ονομάζεται Fulton Market, το Nobu Hotel του σούπερ σεφ Nobu Matsuhisa είναι μια σιωπηλή ανάπαυλα από το πλήθος έξω: Τα δωμάτια είναι ένας χαλαρωτικός συνδυασμός του ιαπωνικού μινιμαλισμού και της βιομηχανικής ατμόσφαιρας της γειτονιάς. Φυσικά, θα θέλετε να φάτε στο εστιατόριο Nobu με χρυσές αποχρώσεις, αλλά μην παραλείψετε το μπαρ στον τελευταίο όροφο. Το LaSalle Chicago, Autograph Collection της Financial District πρόκειται να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, μια αστική αεροπλάνα που καταλαμβάνει τους πέντε τελευταίους ορόφους ενός από τους πρώτους ουρανοξύστες του Σικάγο, ένα ορόσημο 22 ορόφων Classic Revival. Τα δωμάτια είναι ένας χαλαρωτικός συνδυασμός ιαπωνικού μινιμαλισμού και βιομηχανικής ατμόσφαιρας της γειτονιάς. Φυσικά, θα θέλετε να φάτε στο εστιατόριο Nobu με χρυσές αποχρώσεις, αλλά μην παραλείψετε το μπαρ στον τελευταίο όροφο. Το LaSalle Chicago, Autograph Collection της Financial District πρόκειται να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, μια αστική αεροπλάνα που καταλαμβάνει τους πέντε τελευταίους ορόφους ενός από τους πρώτους ουρανοξύστες του Σικάγο, ένα ορόσημο 22 ορόφων Classic Revival. Τα δωμάτια είναι ένας χαλαρωτικός συνδυασμός ιαπωνικού μινιμαλισμού και βιομηχανικής ατμόσφαιρας της γειτονιάς. Φυσικά, θα θέλετε να φάτε στο εστιατόριο Nobu με χρυσές αποχρώσεις, αλλά μην παραλείψετε το μπαρ στον τελευταίο όροφο. Το LaSalle Chicago, Autograph Collection της Financial District πρόκειται να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, μια αστική αεροπλάνα που καταλαμβάνει τους πέντε τελευταίους ορόφους ενός από τους πρώτους ουρανοξύστες του Σικάγο, ένα ορόσημο 22 ορόφων Classic Revival.

Το φαγητό έχει σημασία

Στα πιο πολυσύχναστα νέα εστιατόρια της πόλης, το θέμα είναι το Midwest meets the world.

Σκεφτείτε τον ενός μηνός New American-style Esmé στο Lincoln Park ως το Σικάγο σε ένα πιάτο. Οι ιδιοκτήτες Jenner Tomaska, πρώην του βραβευμένου με αστέρι Michelin Next, και Katrina Bravo προμηθεύονται τα πάντα τοπικά, από τα φασόλια Tarbais μαγειρεμένα στον ατμό σε πράσα μέχρι τα σερβίτσια.

Ο γεννημένος στο Σικάγο Guillermo Reyes τιμά τόσο τη μεξικανική κληρονομιά του όσο και την πατρίδα του με πιάτα όπως το αμερικανικό Wagyu carne asada και το εποχικό κουνουπίδι «chorizo» στη νέα Chikatana στην αγορά Fulton. Αλλά τα κοκτέιλ μεζκάλ, αγαύης και τεκίλα βαριά, αισθάνονται σαφώς νότια των συνόρων.

Οι προσδοκίες ήταν ευνόητα υψηλές για το Rose Mary, εμπνευσμένο από την Αδριατική, το πρώτο σόλο σποτ από τον πρώην executive chef της Spiaggia και πρωταθλητή Top Chef Joe Flamm, στο Fulton Market. Ο χαριτωμένος τόνος crudo και το χορταστικό αρνί ραγού δείχνουν ότι τους έχει γνωρίσει κάτι παραπάνω.

Το ινδικό pop-up Wazwan Supper Club του σεφ Zubair Mohajir κέρδισε λατρεία για την άψογη μπαλοτίνα κοτόπουλου, η οποία είναι τυλιγμένη με τη δική της πέτσα και μαγειρεμένο σούσουρο για δύο ώρες. Αυτό το καλοκαίρι, ο Mohajir άνοιξε το Amăn, στη ζωντανή West Town.

Η γειτονιά μου

Η Λουίζ Μπέρναρντ, διευθύντρια του Μουσείου του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, το οποίο ξεσπά αυτό το φθινόπωρο στη Νότια Πλευρά, μοιράζεται τις κορυφαίες θέσεις της στην περιοχή.

«Η 61st Street Farmers Market στον μη κερδοσκοπικό κοινοτικό χώρο Experimental Station είναι αφιερωμένη σε κοινοτικά και αστικά αγροκτήματα γύρω από την πόλη, με ιδιαίτερη έμφαση στους μαύρους αγρότες. Απολαμβάνω τις αλμυρές πίτες από το Pleasant House Bakery και το τυρί από την Stamper Cheese Company.”

«Βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Σικάγο, το Seminary Co-op Bookstore—και ο δορυφόρος του, η 57th Street Books—είναι ένα αγαπημένο στέκι. Συχνά μπαίνω για κάτι συγκεκριμένο, αλλά μετά βρίσκω και κάτι άλλο, γιατί η επιμέλεια είναι τόσο υπέροχη».

«Ο καλλιτέχνης του Σικάγο Theaster Gates και το Rebuild Foundation του μετέτρεψαν μια παλιά τράπεζα σε Stony Island Arts Bank. Διαθέτει εκθέσεις, μουσική, γιόγκα, προγραμματισμό σε εξωτερικούς χώρους και μια σειρά ταινιών».

«Λατρεύω το Virtue, από τον τοπικό σεφ Erick Williams, που έδωσε ζωή σε αυτόν τον διάδρομο της 51st Street. Το φαγητό έχει νότια κλίση (το γκάμπο με μια πλευρά καλαμποκιού είναι ίσως το αγαπημένο μου). Είναι φίλος με πολλούς καλλιτέχνες, επομένως υπάρχει μεγάλη τέχνη στους τοίχους».

«Στο Burnham Park, το Promontory Point έχει μονοπάτια για ποδήλατο και υπέροχη θέα στη λίμνη. Μου αρέσει να περπατάω και να τρέχω εδώ. Υπάρχει επίσης το εστιατόριο και το τζαζ σποτ The Promontory, που έχει τις καλύτερες πατάτες ρεβιθιού.»

Όταν είναι η ώρα της μπύρας

Σταματήστε σε αυτούς τους επικούς νέους κόμβους βιοτεχνίας.

Bitter Pops

Κουκούλα: Lakeview

Μην χάσετε: το τοπικό Hop Butcher for the World

Επαγγελματική συμβουλή: Τραβήξτε τις δικές σας μπύρες στο παρακείμενο craft-beer shop

Solemn Oath Brewery

Κουκούλα: Πλατεία Λόγκαν

Μην χάσετε: Lü Kolsch

Επαγγελματική συμβουλή: Δείτε τοιχογραφίες μπάνιου από τον καλλιτέχνη των ετικετών της μπύρας

Ravinia Brewing Co.

Κουκούλα: Πλατεία Λόγκαν

Μην χάσετε: το Steep Ravine IPA

Επαγγελματική συμβουλή: Επιστρέψτε το φορτηγό taco για asada

Life on Marz Community Club

Κουκούλα: Μπάκταουν

Μην χάσετε: American Pale Wheat Jungle Boogie

Επαγγελματική συμβουλή: Δείτε για δολοφονικά αναδυόμενα παράθυρα από τοπικούς σεφ

Condé Nast Traveller.

Η Susan Sarandon μιλάει στην Καμπότζη για την Ημέρα κατά του Trafficking, Όλα όσα αγαπάμε και μισούμε για το σπίτι Κοινοποιήσεις: Ταξιδιωτικό Podcast, Cynthia Rowley’s Japan: Where She Shops and How She Packs, Hot List 2015: The Best New Family-Friendly Hotels, Chicago’s Thoughtful New Ξενοδοχεία και αρχιτεκτονικοί χώροι κάνουν την πόλη να αξίζει μια επίσκεψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *