Επισκέψεις στην Κατάνια

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Επισκέψεις στην Κατάνια

Το νησί της Σικελίας, που απλώνεται ακριβώς στην άκρη της μπότας στη νότια Ιταλία, είναι από μόνο του ένας λόγος για να αναζητήσετε αεροπορικό εισιτήριο για Ιταλία. Η Σικελία είναι το πιο δημοφιλές νησί της Ιταλίας και της Μεσογείου με τη μοναδική κουλτούρα, την ιστορία και τη γεωγραφία της που διαμορφώνονται από ηφαιστειακές εκρήξεις .

Η Κατάνια, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, είναι ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς των τελευταίων ετών.

Με την μπαρόκ αρχιτεκτονική της δίπλα σε ιστορικά κτίρια που χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή και ακόμη και την Καρχηδόνα περίοδο , η Κατάνια είναι επίσης μια δυναμική πόλη γεμάτη ζωή .

Η μαγευτική φύση της πόλης, η διατηρημένη ιστορική ατμόσφαιρα και το γεμάτο ουρανίσκο ιταλικό φαγητό θα σας πείσουν να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Κατάνια .

Επισκέψεις στην Κατάνια, Διεύθυνση Καλοκαιρινών Διακοπών στη Σικελία

Ιστορικά μέρη για επίσκεψη στην Κατάνια

Cattedrale di Sant’Agata (καθεδρικός ναός της Αγίας Αγκάτα)

Το μπαρόκ κτίριο , γνωστό και ως Καθεδρικός Ναός της Κατάνιας (ιταλικά: Duomo di Catania ), άρχισε να χτίζεται μετά την κατάκτηση της Σικελίας και την αφαίρεση του από το Ισλαμικό Εμιράτο το 1079 μ.Χ.

Το αρχικό κτίριο, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1093 , υψώθηκε πάνω από το ιστορικό ρωμαϊκό λουτρό, αλλά καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε πολλές φορές λόγω σεισμών. Η σημερινή κομψή μπαρόκ εμφάνιση σχεδιάστηκε από τον Gian Battista Vaccarini το 1802 .

Ας δώσουμε μερικές ακόμη σημαντικές πληροφορίες για όσους σκέφτονται γιατί πρέπει να δουν τον καθεδρικό ναό. Ο τάφος του διάσημου Ιταλού συνθέτη Belli βρίσκεται μέσα στον καθεδρικό ναό.

Εκτός από το υπέροχο εξωτερικό του, ο καθεδρικός ναός της Κατάνια φιλοξενεί πολλά περισσότερα από ένα κέντρο τέχνης , με πίνακες και τοιχογραφίες στο εσωτερικό του .

Στην Piazza Del Duomo , η οποία θεωρείται η καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κατάνια, ο καθεδρικός ναός βρίσκεται επίσης πολύ κοντά σε άλλα ιστορικά κτίρια και ιστορικά σημεία.

Διεύθυνση: Piazza Duomo, 95100 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Εκτός από τις Κυριακές, είναι ανοιχτό για επισκέπτες μεταξύ 10.30 – 12.00, 16.00 – 17.30, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Castello Ursino – Catania Museo Civico

Το κάστρο Ursino είναι ένα από τα σπάνια κτίσματα που δεν υπέφεραν από τις εκρήξεις του ηφαιστείου της Αίτνας και τους σεισμούς.

Οι προμαχώνες και τα τείχη του κάστρου του 13ου αιώνα διατηρούν την πρωτοτυπία τους. Το κάστρο που ανήκε στη δυναστεία της Αραγονίας χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για πολλά χρόνια .

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το μεσαιωνικό κάστρο τουριστικό αξιοθέατο είναι το Museo Civico . Το Catania Museo Civico, ή Μουσείο της πόλης της Κατάνια , που ιδρύθηκε μέσα στο κάστρο το 1934, φιλοξενεί αρχαιολογικά λείψανα και έργα τέχνης από την Αρχαία Ελληνική και Κλασική Ρωμαϊκή Εποχή .

Μέσα στο μουσείο εκτίθεται μια από τις σημαντικότερες συλλογές της Ευρώπης , από το Μουσείο Biscari . Η συλλογή περιλαμβάνει ελληνιστικά και ρωμαϊκά γλυπτά, πορσελάνη, κεραμική, ψηφιδωτά, αρχαία όπλα και άλλα ευρήματα από ανασκαφές της Σικελίας .

Διεύθυνση: Διεύθυνση: Piazza Federico di Svevia, 95121 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Είναι ανοιχτό για επισκέπτες 09.00-18.00 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Anfiteatro Romano di Catania

Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται από το 300 π.Χ. , είναι ένα από τα σημαντικά ιστορικά κτίρια που μπορείτε να δείτε σε εξωτερικούς χώρους στην Κατάνια.

Το Teatro Romano, με το λάκκο της ορχήστρας και τη χωρητικότητα του κοινού άνω των 7 χιλιάδων ατόμων , φαίνεται να είναι κολλημένο στη μέση της πόλης ανάμεσα στα διαμερίσματα, αλλά πολλά από αυτά έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να δείτε ότι το δάπεδο του αμφιθεάτρου δίπλα στην Piazza del Duomo είναι καλυμμένο με υπόγεια νερά . Όταν το θέατρο ήταν ενεργό, σκηνικά, σωλήνες και νερό ήταν επίσης μέρος της παράστασης.

Διεύθυνση: Via Vittorio Emanuele II, 266, 95124 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Είναι ανοιχτό για επισκέπτες 09.00-17.00 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Palazzo Biscari

Το Palazzo Biscari, ένα από τα πιο κομψά παραδείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της Κατάνια , συγκρίνεται με το παλάτι των Βερσαλλιών της Σικελίας .

Ξαναχτισμένο μετά τον σεισμό της Σικελίας του 1693 , το παλάτι χτίστηκε από τον πέμπτο πρίγκιπα της δυναστείας Biscari , Ignazio Paternò Castello III .

Τα πιο υπέροχα κομμάτια του παλατιού, που τραβούν την προσοχή με τη διακόσμηση , τα κομψά έπιπλα και τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής , είναι οι γιγάντιοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι σε στυλ ροκοκό .

Διεύθυνση: Via Museo Biscari, 10, 95131 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Εκτός Τετάρτης, είναι ανοιχτό για επισκέπτες μεταξύ 09.00-12.30, 17.00-18.30.

Είσοδος: 8 €, για φοιτητές 6 €.

Monastero dei Benedettini di San Nicolò l’Arena

Το μοναστήρι των Βενεδικτίνων του San Nicolò l’Arena, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ήταν κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια όχι μόνο στην Κατάνια αλλά και στην Ιταλία.

Το υπέροχο αβαείο των Βενεδικτίνων του παρελθόντος χτίστηκε το 1558 και το κτίριο παραμένει ανέγγιχτο από τότε. Σήμερα χρησιμοποιείται ως Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κατάνια .

Δεν θα χορταίνετε να βγάζετε φωτογραφίες στην καταπράσινη αυλή του μοναστηριού San Nicolò, το οποίο φημίζεται για την κομψή, μπαρόκ αρχιτεκτονική του.

Διεύθυνση: Piazza Dante Alighieri, 32, 95124 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Εκτός Δευτέρας, είναι ανοιχτό για επισκέπτες μεταξύ 11:00-13:00, 16:00-18:00.

Είσοδος: Δωρεάν

Μέσω Αιτναίας

Ένας άλλος σημαντικός δρόμος της Κατάνια είναι η Via Etnea…

Παίρνοντας το όνομά του από το όρος Αίτνα , το οποίο σχεδιάζει το σχήμα της πόλης και ξαναγράφει την ιστορία της, ο δρόμος εκτείνεται για 3 χιλιόμετρα μεταξύ της Piazza Duomo και της Villa Bellini .

Θα δείτε πώς το παρελθόν και το παρόν της Κατάνια συμπλέκονται αρμονικά καθώς περπατάτε κατά μήκος του δρόμου, ο οποίος είναι γεμάτος καφέ , εστιατόρια , καταστήματα και πολλά άλλα τουριστικά αξιοθέατα.

Chiesa di San Nicolo l’Arena

Γενικά, οι άνθρωποι προσθέτουν εκκλησίες στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν για την αισθητική τους ομορφιά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο εξωτερικό, αλλά η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική στην Chiesa di San Nicoló l’Arena.

Αυτή η μεγαλύτερη εκκλησία στην Κατάνια χτίστηκε σε μια αρχαία ελληνική ακρόπολη . Οι περισσότεροι από τους κίονες που ανήκουν στην ακρόπολη, η οποία μετατράπηκε σε εκκλησία το 1687 , διακρίνονται ακόμη εξωτερικά.

Ωστόσο, αυτή η εκκλησία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί όπως η Sagra Da Familia στη Βαρκελώνη. Ως εκ τούτου, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, απέχει αρκετά από τους ορισμούς του ειρηνικού και του πνευματικού, και είναι παράξενα διαφορετικό.

Το εσωτερικό της εκκλησίας έχει πολύ πιο κομψή και αισθητική εμφάνιση από το εξωτερικό.

Διεύθυνση: Piazza Dante Alighieri, 12, 95124 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Ανοιχτό για επισκέπτες 7 ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ 09.00-18.30.

Είσοδος: Δωρεάν

Via dei Crociferi

Η Via dei Crociferi, που εκτείνεται μεταξύ του Ρωμαϊκού Θεάτρου και του Giardini Bellini, είναι ένας από τους σημαντικότερους δρόμους της ιστορικής περιοχής της Κατάνια.

Επίσης , ο Αγ. Εκκλησία Francesco Borgia , Εκκλησία San Benedetto , St. Σε αυτόν τον δρόμο βρίσκονται οι εκκλησίες Φραγκίσκου της Ασίζης και San Giuliana .

Κάθε εκκλησία στο δρόμο. ανοίγει τις πόρτες διαφορετικών κόσμων με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες του .

Άλλες αξιόλογες κατασκευές στη Via dei Crociferi είναι: Μονή San Benedetto Arch και Jesuit College…

Αυτός ο δρόμος, όπου μεγάλωσαν οι κληρικοί του Katan σε όλη την ιστορία, είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δείτε στην πόλη και βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο .

Διεύθυνση: Piazza dell’Universita 95100 Catania, CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Ανοιχτό για επισκέπτες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Πόρτα Γκαριμπάλντι

Μια άλλη από τις διάσημες αρχιτεκτονικές κατασκευές της Κατάνια είναι η θριαμβική αψίδα Porta Garibaldi .

Βασιλιάς IV. Αυτή η υπέροχη πύλη, που ανεγέρθηκε το 1768 προς τιμήν της Μαρίας Καρολίνα , κόρης του Φερδινάνδου και της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας , χτίστηκε με στρώματα λευκού ασβεστόλιθου και μαύρης λάβας .

Μπορείτε να συμπεριλάβετε αυτό το κόσμημα, το οποίο θα είναι ένα κομψό σκηνικό για τις φωτογραφίες σας στην Κατάνια, στο ταξιδιωτικό σας σχέδιο.

Διεύθυνση: Via Garibaldi, Catania, CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Ανοιχτό για επισκέπτες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Πλατείες Κατάνια

Piazza del Duomo – Fontana dell’ Elefante

Θεωρείται η καρδιά της πόλης , η Piazza del Duomo πήρε το όνομά της από τον πιο διάσημο καθεδρικό ναό της πόλης, τον καθεδρικό ναό της Κατάνια, τον Duomo Di Catania.

Το Fontana dell’ Elefante (Σιντριβάνι ελεφάντων) , που βρίσκεται σε έναν αιγυπτιακό οβελίσκο στη μέση της πλατείας, είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στην Κατάνια.

Το άγαλμα του ελέφαντα, που πιστεύεται ότι προστατεύει την πόλη από την οργή του ηφαιστείου της Αίτνας , και το Palazzo Municipio , το δημαρχείο της Κατάνια, βρίσκονται επίσης σε αυτήν την πλατεία.

Καθισμένοι στα καφέ και τα εστιατόρια γύρω από την Piazza del Duomo , μπορείτε να φάτε κάτι, να ανανεωθείτε και να απολαύσετε έναν ωραίο ιταλικό καφέ πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην Κατάνια.

Διεύθυνση: Piazza Duomo, 95124 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Ανοιχτό για επισκέπτες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Piazza dell’Universita

Η Piazza dell’Universita, ή η Πλατεία Πανεπιστημίου , φιλοξενεί το ακόμα ενεργό πανεπιστήμιο και το Palazzo San Giuliano στην Κατάνια .

Αν εξετάσετε τους 4 στύλους φανών δρόμου σε αυτήν την πλατεία, μπορείτε να δείτε 4 σημαντικές σκηνές που αφηγούνται τη μυθολογική ιστορία της Κατάνια .

Το παλάτι του Πανεπιστημίου και το παλάτι San Giuliano στην πλατεία αξίζει να δείτε , τόσο με την εντυπωσιακή οδοντιατρική αρχιτεκτονική τους όσο και με τις εσωτερικές αυλές τους καλυμμένες με κομψά ψηφιδωτά.

Διεύθυνση: Piazza dell’Universita 95100 Catania, CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Είναι ανοιχτό για επισκέπτες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Πάρκα, παραλίες και φυσικές ομορφιές που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κατάνια

Giardini Bellini – Parco Maestranze

Αν θέλετε να κάνετε ένα πράσινο διάλειμμα στο ταξίδι σας στην Κατάνια αφού εξερευνήσετε την αρχιτεκτονική και τα ιστορικά κτίρια , το Park Maestranze , το οποίο περιλαμβάνει τον κήπο Bellini , μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Σε αυτό το απέραντο άλσος, υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και περίτεχνα παρτέρια, καθώς και πολλά διαφορετικά είδη δέντρων . Μπορείτε να καθίσετε στα παγκάκια και να απολαύσετε το καταπράσινο τοπίο.

Το Giardini Bellini φημίζεται για το κομψό σιντριβάνι του. Για ένα ήσυχο διάλειμμα μακριά από τη φασαρία της πόλης, κάντε μια μικρή βόλτα δυτικά της Piazza Carlo Alberto στο Giardini Bellini και στο Parco Maestranze .

Διεύθυνση: Via Etnea, 292, 95131 Catania CT, Ιταλία

Ώρες επισκέψεων: Είναι ανοιχτό για επισκέπτες από τις 06:00 έως τις 22:00, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Είσοδος: Δωρεάν

Lido Azzurro

Δεν θα είχατε ολοκληρωμένες διακοπές στην Κατάνια χωρίς να κολυμπήσετε στη θάλασσα και να ξαπλώσετε κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου.

Το Lido Azzurro , η πιο όμορφη παραλία της Κατάνια , απέχει 15 λεπτά από την πόλη.

Το Lido Azurro, με τα χιλιόμετρα της χρυσής αμμουδιάς και τη λαμπερή θάλασσα , είναι επίσης πολύ κοντά στο λιμάνι.

Μπορείτε να περάσετε άνετα στην παραλία χωρίς πρόβλημα με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ αν δεν έχετε, μπορείτε να αγοράσετε μαγιό και είδη θαλάσσης από τα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά.

Φροντίστε να προσθέσετε το Lido Azurro στο πρόγραμμα των διακοπών σας για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα και την όμορφη θάλασσα.

Parco dell’Etna (Etna Volcano Tours)

Φυσικά, ένα από τα πρώτα μέρη που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρεται η Σικελία είναι η Αίτνα, που υψώνεται με όλο της το μεγαλείο.

Καθημερινές εκδρομές οργανώνονται από την Κατάνια στην Αίτνα, που διαμορφώνει τόσο την ιστορία όσο και τη γεωγραφία της Σικελίας και της Κατάνια .

Μπορείτε να πάρετε ένα τελεφερίκ στο βουνό συμμετέχοντας σε αυτές τις εκδρομές όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τις εξόδους αερίου του ηφαιστείου της Αίτνας , τον κρατήρα του και το Εθνικό Πάρκο του ηφαιστείου της Αίτνας.

Οι εκδρομές που οργανώνονται σε διαφορετικές περιόδους της ημέρας, όπως η ανατολή ή η δύση του ηλίου στην Αίτνα, διαρκούν 5,5 έως 6 ώρες. Σε αυτές τις εκδρομές? Η εντυπωσιακή θέα στο Ιόνιο Πέλαγος προστίθεται στον ενθουσιασμό της αναρρίχησης της Αίτνας, του πρόσθετου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης , και σας περιμένει μια υπέροχη μέρα.

Οι περιηγήσεις συνήθως ξεκινούν από μια μαύρη κοιλάδα που σχηματίζεται από λάβα που στερεοποιήθηκε μετά την έκρηξη του 1991. Εδώ μπορείτε να δείτε τη φυσική χλωρίδα και πανίδα που σχηματίζονται πάνω στη λάβα και να παρακολουθήσετε την καυτή ροή λάβας.

Πού είναι το Μαυροβούνιο; Πώς να πάτε στο Μαυροβούνιο, διάσημο φαγητό του Zonguldak, μέρη για επίσκεψη στην Κατάνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *