Γνωρίστε τον προγραμματιστή διακοπών στους «Thrillionaires»

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Γνωρίστε τον προγραμματιστή διακοπών στους «Thrillionaires»

Κάθε ταξιδιώτης που επιστρέφει από ένα ταξίδι που έχει προγραμματίσει ο Niel Fox λαμβάνει ένα απροσδόκητο αναμνηστικό. Φτάνει ταχυδρομικώς δύο ή τρεις μήνες μετά το τέλος αυτών των διακοπών: ένα βιβλίο 20 λιβρών, 250 σελίδων δερματόδετο, κατασκευασμένο κατά παραγγελία και γεμάτο με προσωπικές αναμνήσεις και φωτογραφίες. Οι λήψεις μέσα έχουν τραβηχτεί από την ομάδα του: οι VIP οδηγοί που ζητούν αυτά τα ταξίδια είναι επίσης κορυφαίοι φωτογράφοι. Επιπλέον, κάθε βιβλίο είναι διακοσμημένο με το μοναδικό, ειδικά σχεδιασμένο λογότυπο του ταξιδιού. «Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχείρησής μας, ένα έργο τέχνης σαν ένα όμορφο παλιό πράγμα», λέει η Fox. «Είναι η ιστορία τους». Είναι επίσης μια εύστοχη μεταφορά για τα απίθανα, επταψήφια ταξίδια στα οποία ειδικεύεται, που παράγονται υπό το λάβαρο της δεκαετίας εταιρείας του, Based On a True Story.

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το χαμηλού προφίλ BOATS – το αποτύπωμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι περιορισμένο – απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο υποσύνολο εξαιρετικά πλούσιων ταξιδιωτών που μιλούν για αναβαθμίσεις αεροπορικών εταιρειών ή σουίτες ρετιρέ. Αντίθετα, αυτοί οι πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας αναθέτουν στην ομάδα της Fox να προσφέρει ενθουσιασμούς που ακόμη και τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν. Στην καθημερινή τους ζωή, είναι διαχειριστές κεφαλαίων ή δικαιώματα, αλλά όταν ταξιδεύουν με την Fox, είναι τρισεκατομμυριούχοι. Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία του επικεντρώνεται στον σχεδιασμό, το σχεδιασμό και την εκτέλεση ταξιδιών που μοιάζουν περισσότερο με παραμύθια, περιπέτειες αγοριών ή κομμάτια μακρινού καθηλωτικού θεάτρου παρά με συμβατικές διακοπές πέντε αστέρων. Ο Fox λέει ότι πραγματοποιεί περίπου 20 τέτοια ταξίδια κάθε χρόνο και ότι κανένα το 2015 δεν κόστισε λιγότερο από επταψήφιο αριθμό.

Στην καθημερινή τους ζωή, είναι διαχειριστές κεφαλαίων ή δικαιώματα, αλλά όταν ταξιδεύουν με την Fox, είναι τρισεκατομμυριούχοι.

Σε ένα σημείο, το BOATS περιγράφει τις παραγωγές του ως “waking dreams” και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Πάρτε τον χρηματοδότη ανυπόμονο να διδάξει τα τέσσερα παιδιά του για την οικονομία μετά τα ταραχώδη προβλήματα της Ελλάδας με το ευρώ. Η ομάδα BOATS δημιούργησε μια περίτεχνη διακοπές που δεν περιελάμβανε μόνο μεταφορές και καταλύματα, αλλά μια γραπτή ιστορία—με σκηνικά που κατασκευάστηκαν και εκατοντάδες ηθοποιούς προσλήφθηκαν για να τις ζωντανέψουν. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε με μια εμφάνιση από έναν ηθοποιό που έπαιζε τον αρχαίο θεό Ερμή. Βοηθήστε τη χώρα μου, εξήγησε, βρίσκοντας έναν θησαυρό κρυμμένου χρυσού. Τότε ξεκίνησε το πραγματικό κυνήγι θησαυρού, όπως θυμάται η Fox. «Τα παιδιά έπρεπε να γίνουν αξιοσέβαστοι πολεμιστές, όπως οι Σπαρτιάτες, και μετά να ξεπεράσουν τη Μέδουσα και τους Κύκλωπες. Σε ένα μικρό χωριό, για παράδειγμα, συνάντησαν τον Μινώταυρο και έπρεπε να τραγουδήσουν ένα νανούρισμα για να τον κοιμίσουν. Κάθε φορά που τα κατάφερναν, έπαιρναν μια ιδέα. Τελικά, βρήκαν έναν τεράστιο θησαυρό χρυσού και πίστεψαν ότι έσωσαν την Ελλάδα. Και η οικογένεια δεν είδε ποτέ άλλον τουρίστα – και ήταν Αύγουστος, υψηλή περίοδος».

Για μια άλλη οικογένεια, που ανησυχούσε ότι τα παιδιά της βυθίζονταν υπερβολικά στην ψηφιακή τεχνολογία, η Fox δημιούργησε μια ιδέα που περιστρέφεται γύρω από το πρόβλημα ότι τα σύγχρονα παιδιά δεν πίστευαν πλέον στη μαγεία. Σύντομα, αυτή η οικογένεια έκανε πεζοπορία στη Σκανδιναβία σε μια πραγματική ζωή «διάλεξε τη δική σου περιπέτεια». «Ήταν ένα τεράστιο ταξίδι που κορυφώθηκε σε μια ιστορική πόλη που ήταν το επίκεντρο της μαγείας, αλλά όλοι οι μάγοι κοιμόντουσαν – και τα παιδιά έσπασαν το ξόρκι». Αυτές οι διακοπές ήταν από τις πιο περίπλοκες που είχε σχεδιάσει ποτέ. «Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν ως ηθοποιοί και έξτρα. Είχαμε μια γοργόνα που εξαφανίστηκε από έναν βράχο και άφησε ένα στοιχείο σε μια τεφροδόχο και μερικά τρολ όπου τα παιδιά έπρεπε να τους ψήσουν ένα κέικ».

Άλλες παρόμοιες αποδράσεις περιελάμβαναν την οικογένεια που είχε αναλάβει να σώσει τα Χριστούγεννα. Ο Άγιος Βασίλης είχε παγώσει και η γιορτή των δώρων είχε κλείσει, είπαν τα (πιθανώς συντετριμμένα) παιδιά του. Μερικά σενάρια είναι τόσο αθλητικά όσο και ευφάνταστα: Μια Ρωσική οικογένεια πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες περιποιώντας τις καμήλες και τα αερόστατα πριν από την κορύφωση του ταξιδιού – μια μάχη πειρατών πλήρους κλίμακας που οργανώθηκε μόνο για αυτούς στις ακτές της Ισπανίας.

Είναι εύκολο για αυτά τα περίτεχνα σενάρια να αποδώσουν μερικά από τα άλλα ταξίδια που διαχειρίζεται το BOATS σχεδόν καθημερινά σε σύγκριση, όπου οι ενήλικες πελάτες ζητούν λιγότερα ταξίδια τύπου playlet και περισσότερα για ανεπανάληπτες εμπειρίες. Δείτε τις δύο πριγκίπισσες (επαναλαμβανόμενες πελάτισσες) τις οποίες η Fox οδήγησε πρόσφατα σε μια αποστολή στον Αμαζόνιο μέσω του Ισημερινού και της Βολιβίας. πέρασαν αρκετούς μήνες εκπαίδευση στις δεξιότητες σε εξωτερικούς χώρους για να προετοιμαστούν για αυτό το πραγματικό Survivor. «Προχωράμε σε βαθύτερη εμβάπτιση κάθε φορά—είναι πρόθυμοι να είναι όλο και πιο αυτάρκεις».

Για ένα ζευγάρι του μέλιτος, η BOATS βρήκε ένα χωριό στο νησί Φλόρες στην ανατολική Ινδονησία που ήταν απρόσιτο οδικώς. Αντίθετα, ρίχτηκαν με ελικόπτερο. Οι παραδόσεις σε εκείνο το χωριό απαιτούσαν ακριβές θυσίες στους προγόνους της οικογένειας όποτε κληρονομούνταν ένα σπίτι. Πολύ φτωχές για να τιμήσουν αυτή την παράδοση, δύο οικογένειες είχαν περάσει έξι δεκαετίες ζώντας σε παράγκες στηριγμένες στα στιβαρά σπίτια. «Έτσι κανονίσαμε να σφαγούν δύο βουβάλια ως μέρος αυτού του ταξιδιού και έδωσε τη δυνατότητα σε αυτές τις δύο οικογένειες να ανακτήσουν τα σπίτια τους». Συγκρίνετε αυτό με ένα άλλο ταξίδι, αυτό σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στη Βιρμανία, όπου οι πελάτες συμμετείχαν σε μια τελετή εγκαινίων για περισσότερους από δώδεκα αρχάριους μοναχούς – βοήθησαν ακόμη και στο ξύρισμα του κεφαλιού τους. Κόστισε 1,5 εκατομμύρια δολάρια. η εμπειρία, φυσικά, ήταν ανεκτίμητη.

Ο Φοξ, ένας Βρετανός επιχειρηματίας -φαίνεται να τον αποκαλούν ταξιδιωτικό πράκτορα- ήταν πάντα τυχοδιώκτης και ο ίδιος. «Έκανα ωτοστόπ σε όλο τον κόσμο αρκετές φορές, επειδή προερχόμουν από ένα υπόβαθρο που δεν είχα χρήματα, οπότε αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσω την εξερεύνηση», λέει η Fox. Μέχρι το 2000, ταξίδευε από τα Βρετανικά Νησιά στην Ανταρκτική ως φιλανθρωπικός έρανος, χρησιμοποιώντας μόνο μη μηχανοκίνητες μεθόδους (όχι αυτοκίνητα, αλλά τα έλκηθρα και τα ποδήλατα ήταν μια χαρά). Θέλοντας να μοιραστεί μια τέτοια παγκοσμιοποιημένη τεχνογνωσία, ίδρυσε τη BOATS το 2005. Παρά το μεγαλείο των περισσότερων από αυτά τα ταξίδια, ο Fox είναι πιθανώς πολύ περήφανος για την προσοχή στη λεπτομέρεια σε οποιοδήποτε ταξίδι—μερικά από τα οποία οι τρισεκατομμυριούχοι του μπορεί να μην παρατηρήσουν καν. «Έχουμε γίνει γνωστοί για πράγματα που αποτελούν απόλυτη έκπληξη, επομένως ενθαρρύνουμε τους πελάτες να τα αφήσουν πραγματικά και να μας εμπιστευτούν», λέει.

Belle Epoque Budapest: Οι 7 ιστορικοί προορισμοί που πρέπει να δείτε από μια πολυτελή εποχή

Η δημιουργία της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας το 1867 – ακολουθούμενη στενά από την ενοποίηση τριών προηγουμένως χωριστών πόλεων Πέστη, Ομπούντα και Βούδα – έφερε μια πολιτιστική άνθηση στις όχθες του Δούναβη. Η νέα πόλη της Βουδαπέστης έβλεπε δυτικά προς τη Βιέννη και το Παρίσι για έμπνευση. Κατά τη διάρκεια μιας σχετικά σύντομης περιόδου γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα, που ονομάστηκε Belle Epoque, η πόλη μεταμορφώθηκε σε ένα πολυτελές αστικό τοπίο με μια αισθητική που αντανακλούσε την αισιοδοξία της εποχής. Κάτσαμε με μερικούς από τους ιστορικούς της πόλης που ηγούνται μιας περιήγησης με τα πόδια στη Βουδαπέστη και καταλήξαμε σε αυτήν τη λίστα με βασικά μέρη όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά τη διάσημη Μπελ Επόκ.

Párizsi Nagyáruház (Πολυκατάστημα του Παρισιού)

Καθώς οι πόλεις συγχωνεύθηκαν, η Πέστη ανοικοδομήθηκε γρήγορα και επηρεάστηκε έντονα από το σχέδιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η λεωφόρος Andrássy ήταν μια από τις δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες της και έδρα του ταιριαστού πολυκαταστήματος του Παρισιού. Άνοιξε στις αρχές του 1900, το κατάστημα ήταν από τα πρώτα του είδους του στη Βουδαπέστη. Σήμερα είναι το βιβλιοπωλείο και το καφενείο Alexandra, όπου μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την αυθεντική αρτ νουβό λεπτομέρεια.

Παλάτι Γκρέσαμ

Το Gresham Palace πήρε το όνομά του από την ομώνυμη (αλλά λιγότερο λαμπερή) Life Assurance Company, μια εταιρεία του Λονδίνου που επένδυσε στην τοποθεσία. Το παλάτι ολοκληρώθηκε το 1906 και έκτοτε έχει υπηρετήσει πολλούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού για επισκέπτες Βρετανούς αριστοκράτες και μιας μεταπολεμικής παιδικής χαράς για τη στρατιωτική ελίτ. Μετά από μια περίοδο παραμέλησης κατά την κομμουνιστική εποχή, το κτίριο αγοράστηκε από τον όμιλο Four Seasons το 2001 και τώρα στέκεται περήφανο ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.

Ουγγρική Κρατική Όπερα

Χτισμένη σε νεοαναγεννησιακό στιλ από τον διάσημο Ούγγρο αρχιτέκτονα Miklós Ybl, η Ουγγρική Βασιλική Όπερα (όπως ήταν γνωστή τότε) έχει διατηρήσει τη φήμη της ως ένα από τα καλύτερα θέατρα όπερας στον κόσμο. Το κτίριο άνοιξε το 1884 και έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα όπως ο συνθέτης Gustav Mahler, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης μεταξύ 1947 και 1950.

Ακαδημία Μουσικής Φραντς Λιστ

Δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο βιρτουόζο του 19ου αιώνα Franz Liszt, η Μουσική Ακαδημία της Βουδαπέστης ιδρύθηκε το 1894 αλλά πήρε το όνομα του ιδρυτή της παρά μόνο περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, όταν μεταφέρθηκε σε αυτό το τριώροφο, νεοαναγεννησιακό κτίριο στη λεωφόρο Andrássy. Σήμερα η ακαδημία είναι ένας από τους κύριους συναυλιακούς χώρους της πόλης.

Lipótváros (Leopold Town)

Μια παραδοσιακή περιοχή της Πέστης που αγκαλιάζει τις όχθες του Δούναβη, η πόλη Leopold έγινε το πολιτικό κέντρο της Ουγγαρίας στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν το κοινοβούλιο μεταφέρθηκε στην πλατεία Kossuth. Η γειτονιά φιλοξενεί μυριάδες δείγματα αρχιτεκτονικής της Μπελ Επόκ, καθώς και το περίφημο νεογοτθικό κτίριο του ουγγρικού κοινοβουλίου στην καρδιά της.

Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών

Σχεδιασμένο από τον Ödön Lechner, πρωτοπόρο του ουγγρικού αποσχιστικού κινήματος, και άνοιξε το 1896, το ξεχωριστό και πολύχρωμο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών διαθέτει λεπτομέρειες εμπνευσμένες από ινδουιστικές, μογγολικές και ισλαμικές παραδόσεις.

Ιατρικό λουτρό Széchenyi

Τα νεομπαρόκ λουτρά Széchenyi χτίστηκαν το 1913 σε σχέδια του σημαντικού Ούγγρου αρχιτέκτονα Győző Czigler, ο οποίος είχε πεθάνει επτά χρόνια νωρίτερα. Το όμορφο, δαιδαλώδες άλμα καταλαμβάνει σχεδόν 6.500 τετραγωνικά μέτρα και εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ιαματικό λουτρό της Ευρώπης.

Περισσότερα για τη Βουδαπέστη:

Καθαρίστε το βράδυ του Σαββάτου σας για τους δεσμούς Spa της Βουδαπέστης

Ουγγαρία Ταξίδι: Μέσα στην 8η Περιφέρεια της Βουδαπέστης

Οι 25 καλύτερες πόλεις στον κόσμο

Φωτογραφίες: Jessica Stewart

Γνωρίστε το παπούτσι τρεξίματος που αντέχει μέχρι τους Χειμώνες του Μέιν

Όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται στο Condé Nast Traveler επιλέγονται ανεξάρτητα από τους εκδότες μας. Ωστόσο, όταν αγοράζετε κάτι μέσω των συνδέσμων λιανικής μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών.

Δεν ήθελα να περάσει άλλος ένας χειμώνας του Μέιν χρησιμοποιώντας την ίδια παλιά δικαιολογία ότι ήταν πολύ κρύο και χιόνι για να κάνω καρδιο έξω. Μου αρέσει να περιφέρομαι σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων, αλλά σχεδόν στα 40 μου, δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο παλιά. Αν επρόκειτο να βάλω κάποια ώθηση στο βήμα μου, χρειαζόμουν ένα ζευγάρι χειμερινά παπούτσια για τρέξιμο που να αισθάνομαι ασφαλής σε όλα τα στοιχεία.

Πάντα ήμουν μανιώδης που φορούσε τα Brooks (το Levitate 6 με θέμα τις διακοπές είναι το αγαπημένο) και παρόλο που το Brooks έχει επιλογές αθλητικών παπουτσιών Gore-Tex, τους χειμερινούς μήνες, έλκομαι στα Allbirds Wool Flyer Mizzles. Για μένα, εξαρτάται από τη ζεστασιά, και αυτό που δίνει πλεονεκτήματα σε αυτά τα παπούτσια είναι η ενίσχυση του επάνω μέρους από μαλλί Merino.

Τα ξηρά πόδια είναι σίγουρα σημαντικά, αλλά η ελαχιστοποίηση των κρύων δακτύλων είναι αυτό που με βοηθά να με κρατάω έξω για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, είτε είμαι σπίτι στο Μέιν είτε κάνω διακοπές σε άλλο ψυχρό κλίμα. Έχω φορέσει αυτά τα παπούτσια σε όλα τα στοιχεία: έντονες βροχοπτώσεις, μονοψήφιος καιρός και βρεγμένο χιόνι, και το Wool Flyer άντεξε όλα αυτά.

Οι χρωματικές επιλογές είναι στην πιο φωτεινή πλευρά (έχω μουντό lime), που μου αρέσει. Το γωνιώδες τακούνι θέλει λίγη εξοικείωση, δίνοντας στο παπούτσι μια φουτουριστική εμφάνιση (ο έφηβός μου θεώρησε ότι ήταν ωραίο, ο σύντροφός μου δεν του αρέσει και είμαι αδιάφορη).

Μαλλί Allbirds Flyer Mizzles

170 $ 134 $ σε Allbirds (γυναικεία μεγέθη) 170 $ 134 $ σε Allbirds (ανδρικά μεγέθη)

Εκτός από το στυλ, η πρόσφυση και η άνεση ήταν επίσης τα κριτήρια για να επιλέξω το χειμερινό μου sneaker και το Wool Flyer χτυπά το σημάδι και στις δύο κατηγορίες. Το παπούτσι είναι ελαφρύ και ταιριάζει καλά για τυχόν επερχόμενες αποδράσεις με χιόνι. Εάν είστε κάποιος που επιλέγει πιο χοντρές κάλτσες, θα συνιστούσα να αυξήσετε το μισό μέγεθος. Μια άλλη σκέψη: Για όσους τρέχουν πέρα ​​από τον ελεύθερο χρόνο, αυτά τα αθλητικά παπούτσια ολισθαίνουν βασικά (δεν υπάρχει γλώσσα για προσαρμογή) και ενώ υπάρχουν κορδόνια, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να σφίξετε το παπούτσι. Διαπίστωσα ότι αυτό δεν έχει θέσει σε κίνδυνο την υποστήριξη, αλλά αν τρέχετε μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να μην είναι για εσάς.

Φυσικά, η μετακίνηση σε χειμωνιάτικους δρόμους και μονοπάτια δεν είναι μόνο να έχεις το τέλειο παπούτσι. Εάν ζείτε ή ταξιδεύετε σε πιο δροσερά κλίματα αυτή την εποχή και σκοπεύετε να κάνετε τζόκινγκ, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές όταν αγοράζετε ή πακετάρετε τον εξοπλισμό τρεξίματός σας:

  • Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι χειμερινά παπούτσια για τρέξιμο, αναζητήστε κάποια ένδειξη αδιαβροχοποίησης, όπως υλικό Gore-Tex.
  • Το να έχετε τις σωστές κάλτσες βοηθά να κρατάτε τα πόδια στεγνά, ειδικά αν δεν έχετε ένα αξιόπιστο αδιάβροχο αθλητικό παπούτσια (αγαπώ τη βιώσιμη μάρκα Arvin Goods για κάλτσες που απομακρύνουν την υγρασία).
  • Εάν απαιτείται περισσότερη πρόσφυση για ολισθηρές συνθήκες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σχαράκια για τρέξιμο, τα οποία γλιστρούν και δένουν γύρω από το αθλητικό σας παπούτσι για μεγαλύτερη πρόσφυση (αλλά μην τα χρησιμοποιείτε σε γυμνούς δρόμους – είναι κατασκευασμένα μόνο για τρέξιμο σε λίγες ίντσες χιονιού ή πάγος).
  • Οι πάτοι από μαλλί Merino ή τα θερμαντικά για τα δάχτυλα των ποδιών είναι μια άλλη επιλογή, ειδικά για ταξιδιώτες που συνήθως δεν διαμένουν σε ψυχρότερα κλίματα.
  • Με ένα τσίμπημα, μπορείτε πάντα να τυλίξετε τα πόδια σας σε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτοπετσέτα (πάνω από τις κάλτσες) για μια ασπίδα ζεστασιάς (απλώς αποφύγετε τις λακκούβες με νερό ή λάσπη).

Η μεγαλύτερη διαφορά για μένα αυτή την εποχή του χρόνου είναι να προσαρμόζομαι σε μικρότερους βηματισμούς και να κρατάω τα πόδια όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται. Εάν δεν έχετε τρέξει ποτέ σε αυτά τα στοιχεία, θα ξυπνήσετε αναρωτιέστε γιατί πονάτε τόσο πολύ (χρησιμοποιούνται διαφορετικοί μύες όταν τρέχετε με αυτόν τον τρόπο). Αλλά με ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, όπως τα Wool Flyer Mizzles της Allbirds, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι η ρουτίνα σας για τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζεται να χειμωνιάζει.

Φωτογραφική περιήγηση στο Σαν Σεμπαστιάν

Δημοφιλείς γκαλερί

** • Τα καλύτερα καταστρώματα κρουαζιερόπλοιων

• Ξενοδοχεία σε απίθανα μέρη

• Τι τρώνε οι ντόπιοι στη Ρώμη

• Τα 10 καλύτερα νησιά στις ΗΠΑ

• Παράξενοι Πωλητές

• Τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο**

Ρομαντικό γεύμα στην κορυφή του λόφου

Το Akelarre με τρία αστέρια Michelin (στη φωτογραφία) – που άνοιξε το 1975 από τον Pedro Subijana, ο οποίος συνεχίζει να ηγείται του ευέλικτου προσωπικού της κουζίνας του – κάθεται ψηλά στο Monte Igueldo, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Για μια πλήρη επίδειξη των ταλέντων της Subijana, δοκιμάστε το μενού γευσιγνωσίας, μια περιπέτεια δέκα πιάτων που μπορεί να φέρει ένα αργόψημένο αυγό με τρούφα, ένα κυβιστικό πιάτο με μερλούκιο και σοταρισμένο φουά γκρα με κρυστάλλους αλατιού (Paseo Padre Orcolaga 56; 943 -311209, μενού γευσιγνωσίας, 195 $).

Μεσημεριανό γεύμα εκτός πίστας

Ανάμεσα στα νέα κτίρια γραφείων της συνοικίας Igara, το Agoreggi δεν βρίσκεται στον τουριστικό χάρτη. Ωστόσο, ο σεφ Gorka Arzelus, ιθαγενής, παίρνει υψηλούς βαθμούς στους κύκλους των τροφίμων. Η κομψή, εφεδρική τραπεζαρία γεμίζει το μεσημέρι με το ντόπιο εργατικό δυναμικό και το μενού del día τριών πιάτων είναι μια από τις καλύτερες προσφορές στην πόλη. Το μενού αλλάζει συνεχώς, αλλά αν ο Arzelus ψήνει ένα ψάρι στη σχάρα, πάρτε το (Portuetxe Bidea 14; 943-224328; prix fix, 44 $).

Ένα από τα λίγα μέρη που ανοίγουν τη Δευτέρα, το Rekondo είναι ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο με λίστα κρασιών 222 σελίδων. Ξεκινήστε με αγκινάρες γεμιστές με συκώτι σε σάλτσα βοδιού και, στη συνέχεια, σερβίρετε τη σαλάτα με καβούρι αράχνη στο κέλυφός της (το τοπικό κλασικό ), και τέλος — τέλεια ψημένη στη σχάρα μπριζόλα που κοστίζει 65 $ για δύο (Paseo de Igueldo 57; 943-212907 ; εισιτήρια από $27).

Χτυπήστε το Parte Vieja με μετρητά και ξεκινήστε από το Borda Berri για ένα μικρό πιάτο ριζότο με Idiazabal, το τοπικό τυρί από πρόβειο γάλα (Fermín Calbetón 12; 943-430342). Κατευθυνθείτε στην Ganbara για μια γενναιόδωρη μερίδα σοταρισμένα εποχιακά μανιτάρια (San Jerónmo 21; 943-422575). Σταματήστε στο Tamboril για κροκέτες μπακαλιάρου ή πιπεριά γεμιστό με κρέας (Pescadería 2; 943-423507). Τέλος, πάρτε ένα σκαμπό στο **A Fuego Negro **(φωτογραφία), ένα κομψό μπαρ με μοντέρνα , συμπεριλαμβανομένων γευστικών εκπλήξεων όπως ο “καφές” που είναι στην πραγματικότητα μια σούπα με ζαμπόν και αμύγδαλα που σερβίρονται ζεστά σε ένα φλιτζάνι πορσελάνης (31 de Agosta 31 650-135373).

Οι καλοκαιρινές μέρες στο Σαν Σεμπαστιάν εναλλάσσονται μεταξύ του τραπεζιού και των παραλιών, όπως η παραλία Zurriola , που απεικονίζεται εδώ, όπου οι ντόπιοι πηγαίνουν για να χαλαρώσουν (και να χωνέψουν!) ανάμεσα στα γεύματα.

Η La Concha (“The Shell”) είναι η πιο δημοφιλής παραλία του San Sebastián.

Το να μπαίνεις σε μπαρ—η βασκική εκδοχή των τάπας μπαρ—είναι μια τοπική διασκέδαση στο Σαν Σεμπαστιάν, όπου μέρη όπως το Casa Gandarias σερβίρουν κρέπες μπακαλιάρου και τοστ με ζαμπόν Ιβηρικής, που συνδυάζονται καλύτερα με ένα ποτήρι από το σπίτι Rioja.

Στη Getaria , ένα μικρό ψαροχώρι έντεκα μίλια μακριά από την πόλη, εστιατόρια μαγειρεύουν φρέσκα θαλασσινά σε υπαίθριες ψησταριές, προσελκύοντας καλοφαγάδες από όλο τον κόσμο.

Bar Ondarra στην ανερχόμενη γειτονιά Gros του Σαν Σεμπαστιάν, απέναντι από το ποτάμι από την Παλιά Συνοικία και φιλοξενεί έναν αυξανόμενο αριθμό μπαρ.

Μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε μικρογραφία, το Σαν Σεμπαστιάν χωρίζεται σε πολύ μικρές συνοικίες. Εδώ, στην περιοχή Centro, βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός Good Shepherd , που χτίστηκε το 1897.

Κάποτε ένα μεγάλο φαλαινοθηρικό λιμάνι, το Σαν Σεμπαστιάν μετατράπηκε σε ένα υπέροχο θέρετρο στα μέσα του 1800, αφού η νεοθρονισμένη βασίλισσα Ισαβέλ Β’ έκανε την πρώτη από τις πολλές επισκέψεις εκεί για να βουτήξει στα προστατευμένα αλμυρά νερά του Βισκαϊκού Κόλπου ως θεραπεία για μια δερματική πάθηση.

, ένα θεμελιώδες έργο του Βάσκου γλύπτη Jorge Oteiza , διακρίνει τη μια άκρη του παραθαλάσσιου πεζόδρομου.

Σχεδιασμένο από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Rafael Moneo, το** Συνεδριακό Κέντρο Kursaal** φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο μετατρέπει την πόλη σε μικρές Κανταβρικές Κάννες κάθε Σεπτέμβριο.

Στην παλιά συνοικία του San Sebastián, το Bar La Cepa είναι ανοιχτό για επαγγελματικούς λόγους από το 1948 και είναι γνωστό για το ζαμπόν Jabugo (βλέπεται εδώ στα αριστερά, κρέμεται από την οροφή).

Περισσότερα από το Condé Nast TravelerΓνωρίστε το Vacation Planner to the “Thrillionaires”, Belle Epoque Budapest: The 7 Must-See Historical Destinations From An Opulent Era, Meet the Running Shoe That Cant Up to Maine Winters, Μια φωτογραφική περιήγηση στο San Sebastián

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *