Αυτές οι μαύρες ομάδες πεζοπορίας αλλάζουν την ύπαιθρο

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτές οι μαύρες ομάδες πεζοπορίας αλλάζουν την ύπαιθρο

Για τους Μαύρους Αμερικανούς, η επανασύνδεση με την ύπαιθρο ανοίγει ευκαιρίες για ενσυνειδητότητα, ενδοσκόπηση και ψυχική ηρεμία, επειδή για τη φύση, το χρώμα του δέρματος δεν είναι φύλακας ή πολιτική δήλωση, είναι απλώς θέμα πόσο γρήγορα καίγεσαι από τον ήλιο.

Αν και οι μαύροι ήταν λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά (οι μαύροι καουμπόηδες αποτελούσαν το 25% των εργαζομένων στη βιομηχανία βοοειδών τον 19ο αιώνα), δεν υπάρχει αμφιβολία για το τραύμα των λιντσαρίσματος που συνδέονται για πάντα με τους εξωτερικούς χώρους.

Αλλά τώρα, πολλοί ανακτούν την αφήγηση. Ακολουθεί μια λίστα με ομάδες μαύρων πεζοπορίας στις ΗΠΑ που θέλουν να ανοίξουν ξανά την Αμερική σε εξωτερικούς χώρους για ομάδες που υποεκπροσωπούνται.

Black Girl’s Trekkin’

Η Tiffany Tharpe και η Michelle Race ξεκίνησαν την ομάδα πεζοπορίας Black Girls Trekkin’ με έδρα το Λος Άντζελες τον Νοέμβριο του 2017, ειδικά για να φέρουν την εκπροσώπηση των μαύρων γυναικών στα μονοπάτια πεζοπορίας της περιοχής.

«Απλώς σκέφτηκα ότι αν ήμουν νέος και μεγάλωνα και με ενδιέφερε να βγω έξω, θα ήθελα να δω οικεία πρόσωπα να φαίνονται στην ύπαιθρο», λέει ο Tharpe.

Αλλά το ενδιαφέρον τους δεν βασίζεται μόνο στην αύξηση της εκπροσώπησης στις δραστηριότητες αναψυχής – οι ιδρυτές ελπίζουν επίσης ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή στην πεζοπορία θα ενθαρρύνει τελικά τη διατήρηση του περιβάλλοντος στις μελλοντικές γενιές.

«Είναι σημαντικό γιατί αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν θα είναι εκείνα που θα παλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος όταν θα είναι μεγαλύτερα, αλλά μπορεί να μην έχουν διάθεση αν δεν δουν τον εαυτό τους στην ύπαιθρο», λέει ο Tharpe.

Συμμορία αιώρας

Το Hammock Gang, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τη Μαύρη υπαίθρια γυναίκα και μανιώδη αιώρα Samantha Feaster, εξερευνά τις γύρω περιοχές του Χιούστον του Τέξας.

Η πεζοπορία και οι υπαίθριοι προορισμοί μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται αποκλειστικοί και πολλοί μαύροι άνθρωποι αισθάνονται σαν να εισβάλλουν σε λευκούς χώρους όταν βγαίνουν έξω. Ωστόσο, το White Occupied δεν σημαίνει ότι ανήκει στους λευκούς, και από την αρχή η αποστολή του Feaster ήταν να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για τους μαύρους να βιώνουν εξίσου την ύπαιθρο.

«Το να βλέπεις κάποιον που μοιάζει να κάνεις κάτι νέο σου δίνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης ότι μπορείς να κάνεις το ίδιο αν όχι καλύτερα. Είμαι εδώ για να υπενθυμίσω ότι η ύπαιθρος είναι ένα μέρος για όλους», λέει.

HIKEOLUTION

Ο όμιλος HIKEOLUTION με έδρα το NJ ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 από τον ιδρυτή Keyana Jones με αποστολή να «πεζοπορήσει για μια λύση, την εξέλιξη και την επανάσταση». Αυτό που ξεκίνησε ως ένα τρελό τρίτο ραντεβού για τη γυναίκα-ιδρυτή έχει από τότε επεκταθεί και εξελιχθεί σε μια κοινότητα σχεδόν 1000 μαύρων πεζοπόρους και συμμάχους.

Ο Τζόουνς πιστεύει ότι η πεζοπορία και η ενασχόληση με την ύπαιθρο είναι μια φυσική ταίριασμα για τους μαύρους, και ήταν σε όλη την ιστορία.

«Η μεγάλη Χάριετ Τάμπμαν, ένας από τους αγαπημένους μου προγόνους, ήταν τεχνικά πεζοπόρος», λέει. «Σπάνια ακούμε την ιστορία της να λέγεται από αυτή την οπτική γωνία. Αισθάνομαι ότι πρώτον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις πρόσβαση στην ύπαιθρο γιατί η πεζοπορία θεραπεύει. Οι αναπλαστικές ιδιότητες που μας προσφέρει η φύση είναι απαράμιλλες. Οι μαύροι άνθρωποι, ως πνευματικά διαισθητικά όντα, ευδοκιμούν στη φύση».

Black Girls Hike RVA

Οι ιδρυτές του Black Girls Hike RVA, Nicole Boyd και Narshara Tucker, μεγάλωσαν και οι δύο εξισώνοντας την ύπαιθρο με «ευτυχία, αγάπη και καταφύγιο» μέσω κοινωνικών μαγειρικών, αθλημάτων, πεζοπορίας ή απλώς εργασίας στον κήπο.

Το δίδυμο ενδυναμώνει συγκεκριμένα τις μαύρες γυναίκες να βγουν στην ύπαιθρο όχι μόνο για τα ψυχικά και σωματικά οφέλη, αλλά για να ενισχύσουν τις οικογένειες, οι οποίες μπορούν να συνεχίσουν να μεταδίδουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ των οικογενειών του εξωτερικού και των μαύρων στις μελλοντικές γενιές.

Με έδρα το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, οι Μπόιντ και Τάκερ σχεδιάζουν πεζοπορίες σε τοπικά και περιφερειακά μονοπάτια στα κρατικά πάρκα της Βιρτζίνια και μηνιαίες εκδρομές στα βουνά Blue Ridge – περίπου 2,5 ώρες οδικώς από το Ρίτσμοντ.

Black Girls Hike Buffalo

Το Black Girls Hike Buffalo ιδρύθηκε το 2018 από τον LaTesha Bulluck σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει μια κοινότητα έγχρωμων γυναικών με επίκεντρο την υγεία από την ευρύτερη περιοχή του μετρό Buffalo, NY.

«Η πεζοπορία έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των κινδύνων για καρδιακές παθήσεις, στρες και άγχος […] που οι Αφροαμερικανοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν», λέει ο Bulluck.

Η ομάδα κάνει κυρίως πεζοπορίες στο Μπάφαλο και στη γύρω περιοχή, αλλά επίσης φιλοξενεί ένα ετήσιο ταξίδι πεζοπορίας εκτός πολιτείας για να γνωρίσετε διαφορετικά μονοπάτια σε όλες τις ΗΠΑ. Πρόσφατα επέστρεψαν από ένα ομαδικό ταξίδι πεζοπορίας στην Ατλάντα όπου ανέβηκαν στο Stone Mountain όχι μία, αλλά δύο φορές!

Λέσχη περιπέτειας Abundant Life

Το δίδυμο συζύγων Claude και Dr. Kim Walker ξεκίνησε την ομάδα πεζοπορίας Abundant Life Adventure Club με έδρα το Νάσβιλ το 2019 για να «διευκολύνει» τους μαύρους να βγουν σε εξωτερικούς χώρους, καθοδηγώντας τους σε περιπέτειες πεζοπορίας, ποδηλασίας και καγιάκ από την αρχή μέχρι το τέλος. , με ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη για τη σωματική υγεία.

«Διάφορες χρόνιες ασθένειες επηρεάζουν τους μαύρους σε δυσανάλογα ποσοστά», λέει ο Δρ Walker. «[και] οι μαύροι χρειάζονται ιδιαίτερα τα μεταμορφωτικά οφέλη των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ως επαγγελματίες υγείας, γνωρίζουμε για να κάνουμε βιώσιμο τον ενεργό τρόπο ζωής ότι χρειαζόμασταν για να δραστηριοποιηθούμε έξω από το γυμναστήριο, να βρούμε τη φυλή μας και να προσθέσουμε κάποια διασκεδαστική ποικιλία. Η υπαίθρια αναψυχή είναι η τέλεια λύση.»

Υπαίθρια Αφρική

Με σχεδόν 80 ηγέτες σε 30 πολιτείες διάσπαρτες σε όλη τη χώρα, το Outdoor Afro δηλώνει ότι «αλλάζει το πρόσωπο της διατήρησης» φέρνοντας χιλιάδες Μαύρους – συμπεριλαμβανομένης της Oprah – στην ύπαιθρο. Τα ταξίδια τους κυμαίνονται από έντονα μονοπάτια πεζοπορίας έως οικογενειακές εκδρομές στη φύση. Αυτό που ξεκίνησε ως ιστολόγιο το 2009 από τον ιδρυτή Rue Mapp έχει εξελιχθεί σε εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

“Όλοι χρειάζονται τη φύση. Είναι μια ανθρώπινη εμπειρία. Είσαι πιο υγιής και ευτυχισμένος όταν είσαι γειωμένος με μια σύνδεση με τη φύση”, λέει ο Yanira Castro, Outdoor Afro, Διευθυντής Επικοινωνίας μέσω email. “Το Outdoor Afro είναι εδώ για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν πίσω τη φύση τους. Για να συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε αυτές τις όμορφες χώρες που αγαπάμε, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι μαζί τους. Δεν θα επισκεφτείτε ή δεν θα θέλετε να αποθηκεύσετε μέρη που δεν έχετε ποτέ επισκέφτηκε πριν.”

Black Girls Hike LA

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες από το Σικάγο, η ιδρυτής του Black Girls Hike LA Lauren Fitzpatrick άρχισε να χτυπά τα μονοπάτια για να γνωρίσει περισσότερη φύση και λιγότερο σκυρόδεμα, αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι η «πεζοπορία ενώ Μαύρη» δεν ήταν απλή όπως νόμιζε.

«Πήγα στην πρώτη μου πεζοπορία μόνη μου και θυμάμαι την αίσθηση της ανησυχίας που ήμουν το μόνο μαύρο κορίτσι στο μονοπάτι καθώς πλησίαζα μια δασώδη περιοχή… Γύρισα και πήγα σπίτι», λέει.

Λίγο μετά από αυτή την άβολη εμπειρία, ο Fitzpatrick ξεκίνησε το Black Girls Hike LA. Τώρα ο ιστότοπος MeetUp.com της ομάδας έχει πλέον σχεδόν 1000 μέλη.

Ο Fitzpatrick πιστεύει ότι η εκπροσώπηση των μαύρων στην αμερικανική κουλτούρα πεζοπορίας είναι σημαντική για διάφορους λόγους και έχει βαθιά οφέλη πέρα ​​από το να διαμορφωθεί κανείς.

«Η ύπαιθρος φέρνει ισορροπία μέσω της σωματικής, συναισθηματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευημερίας, ωστόσο οι μαύροι εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται και να περιορίζονται από τα οφέλη».

Τρεις απίστευτες πεζοπορίες στο Λος Άντζελες

Οι πιο μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες του Χονγκ Κονγκ, το μεσημέρι έχει σημασία: τα καλύτερα μέρη για brunch στην Κοπεγχάγη, Αυτές οι μαύρες ομάδες πεζοπορίας αλλάζουν την ύπαιθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *