Ένας πρώην επισκευαστής Boeing μοιράζεται τις αιτίες πίσω από όλους αυτούς τους θορύβους του αεροπλάνου

By | 13 Μαρτίου, 2023

Ένας πρώην επισκευαστής Boeing μοιράζεται τις αιτίες πίσω από όλους αυτούς τους θορύβους του αεροπλάνου

Η ερώτηση για το αεροπλάνο για τον τερματισμό όλων των ερωτήσεων σχετικά με το αεροπλάνο τέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Quora. Αναφέρει: “Ποιος είναι ο εύλογος λόγος ανησυχίας όταν πετάτε με επιβατικό αεροπλάνο; Κάθε είδους θόρυβοι/κινήσεις με τρομάζουν και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κάποιοι που θα ήταν πραγματικά άσχημα νέα.” Έχουμε πάει όλοι εκεί— ακούτε ένα βουητό κάτω από το κάθισμά σας, ένα ελαφρύ βουητό καθώς επιβιβάζεστε στο αεροπλάνο ή ένα απαλό κλαψούρισμα από τα φτερά του αεροπλάνου και βρίσκεστε σε μια καθοδική σπείρα των χειρότερων δυνατών σεναρίων.

Ο Mike Leary, ένας προηγούμενος υπάλληλος της Boeing που επισκεύασε ηλεκτρονικά εξαρτήματα των μηχανών που τοποθετήθηκαν σε 747, το έθεσε καλύτερα: «Οι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα αεροπλάνα φοβούνται γιατί αναγκάζονται να ησυχάσουν και να συμπεριφέρονται κανονικά ενώ είναι κολλημένοι σε ένα σωλήνα που τρέχει. ο αέρας με 600 μίλια την ώρα και 30.000 πόδια πάνω από τη γη. Τι μπορεί να πάει στραβά;” Ευτυχώς, συνεχίζει με ένα γρήγορο “Παράξενα, όχι πολύ” και συνεχίζει να εξηγεί τους διάφορους λόγους που ένα αεροπλάνο μπορεί να κάνει συγκεκριμένους θορύβους. Εδώ είναι μερικά κοινά:

Βουητό καθώς επιβιβάζεστε στο αεροπλάνο

“Έχουν μια APU στο πίσω μέρος του αεροπλάνου που είναι η βοηθητική μονάδα ισχύος. Αυτό το μωρό βουίζει ενώ επιβιβάζεστε στο αεροπλάνο για να διατηρεί τα πάντα σε λειτουργία ενώ οι κύριες μηχανές είναι απενεργοποιημένες. Επιπλέον, τα περισσότερα αεροδρόμια αγκιστρώνουν το αεροπλάνο μέχρι τις μονάδες εδάφους για την άντληση αέρα και ηλεκτρικής ενέργειας στο αεροπλάνο για εξοικονόμηση αερίου και χρημάτων».

Φώτα που τρεμοπαίζουν ακολουθούμενα από βρυχηθμό κινητήρα

“Όταν κλείσουν την πόρτα, θα ακούσετε μια αλλαγή και τόσο ο αέρας όσο και τα φώτα θα τρεμοπαίζουν καθώς αλλάζουν από το σύστημα του αεροδρομίου στο σύστημα του αεροσκάφους. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν κάθε κινητήρα και θα ακούσετε το κλαψούρισμα του spinup και μετά το ανάφλεξη καθώς ανάβει, το βρυχηθμό».

Ένα “Woof-Woof-Woof” με υψηλό τόνο

“Στα περισσότερα αεροπλάνα Airbus, έχουν μια συσκευή εξοικονόμησης καυσίμου που ονομάζεται μονάδα μεταφοράς ισχύος ή PTU. Διασφαλίζει ότι η υδραυλική πίεση είναι ισορροπημένη όταν χρησιμοποιούν μόνο έναν κινητήρα κατά τη διάρκεια της ώθησης και της τροχοδρόμησης. Όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν καύσιμο, οπότε αυτό είναι η επιλογή τους. Είναι θορυβώδες και λίγο ενοχλητικό καθώς ενεργοποιείται και σβήνει, ανάβει και σβήνει λόγω διακυμάνσεων της πίεσης. Σε κάποιους ακούγεται σαν σκύλος στο αμπάρι με ψηλό γάβγισμα: γουοφ-γουοφ-γουοφ -ουφ.”

Μεγάλη γκρίνια πριν από την αναχώρηση και πριν από την προσγείωση

“Το Airbus έχει έναν άλλο, υψηλότερο θόρυβο σερβομηχανισμού όπως η παρατεταμένη γκρίνια που συμβαίνει στην πύλη πριν από την αναχώρηση και μετά μετά την προσγείωση. Είναι από μια ηλεκτρική υδραυλική αντλία που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών φορτίου.”

Μεθοδικό «χτυπημένο» κατά την ταξί

“Ενώ το αεροπλάνο τροχοδρομεί, οι τροχοί κάνουν έναν θόρυβο σε κάθε λωρίδα πίσσας επειδή δεν υπάρχει πολύ αμορτισέρ στα αεροπλάνα. Θα είστε σε θέση να καταλάβετε εάν ένας τροχός είναι λίγο έξω από το στρογγυλό μέρος, επειδή το χτύπημα του οι λωρίδες πίσσας αναμειγνύονται με την ταχύτητα των περιστρεφόμενων τροχών καθώς επιταχύνουν και πέφτουν βουβό, μπουμπουνί, μπουμπούνα».

Στριφογυρίζοντας πριν απογειωθεί το αεροπλάνο

“Ο πιλότος σας θέλει το αεροπλάνο να μπαίνει στον αέρα εύκολα, έτσι γυρίζει έναν διακόπτη για να κάνει τα φτερά σχεδόν διπλάσια από ό,τι συνήθως. Αυτά είναι πτερύγια που κάνουν έναν ήχο στροβιλισμού καθώς τα σερβομηχανήματα τα σπρώχνουν. Μπορείτε να τα δείτε να πέφτουν κάτω αν κάθεσαι στο πίσω μέρος της πτέρυγας».

Γρήγορες λήψεις

“Θα ακούσετε μερικούς μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες καθώς οι τροχοί τραβιούνται στο αεροπλάνο και οι πόρτες κλείνουν, πρώτα η μία μετά η άλλη. Θα γίνει αισθητά πιο ήσυχο αμέσως.”

Θόρυβος λείανσης κατά την επιβράδυνση

“Θα παρατηρήσετε έναν θόρυβο τρόμου καθώς ο πιλότος πατά τα φρένα όπως το αυτοκίνητό σας. Θα πατήσουν δυνατά για να επιβραδύνουν το αεροπλάνο κάνοντας αυτόν τον άθλιο ήχο και μπορείτε να νιώσετε την πίεση του σταματήματος. Συνήθως πάλλεται λίγο καθώς πιέζουν μετά φωτίστε και μετά πιέστε ξανά».

Μεγάλη Έκρηξη Ακολουθούμενη από Μηχανικούς Θορύβους

“[Κατά την προσγείωση] ακούγεται μεγάλο μπαμ και ανοίγουν ξανά οι πόρτες του συστήματος προσγείωσης, τότε [υπάρχουν] μεγαλύτεροι θόρυβοι του μηχανήματος ενώ οι τροχοί χαμηλώνουν στη θέση τους μέχρι να κλειδώσουν με ένα κλικ. Ο άνεμος είναι πραγματικά βρυχηθμός. Ο πιλότος πρέπει να δείτε τρία πράσινα φώτα στο πάνελ του για να ξέρετε ότι όλοι οι τροχοί είναι εκεί που ανήκουν και είναι ασφαλές».

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Leary στο Quora.

Η Erika Owen είναι η επιμελήτρια αφοσίωσης κοινού στο Travel Leisure. Ακολουθήστε την στο Twitter και στο Instagram στο @erikaraeowen.

  • Περισσότερες καλές αναγνώσεις από το T L:
  • Τέλος, κάποιος σχεδιάζει ένα ημι-ευχάριστο μεσαίο κάθισμα για αεροπλάνα
  • Οι καλλιτέχνες της γης σχεδιάζουν πάρκα για να μειώσουν τον θόρυβο του αεροπλάνου
  • Οι πιο τρομακτικοί διάδρομοι αεροδρομίων στον κόσμο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Halloween στο Disney World

Η σεζόν του Disney World’s Halloween δεν μοιάζει με καμία άλλη εποχή του χρόνου. Η μαγευτική μαγεία του θέρετρου όλο το χρόνο ενισχύεται με εντυπωσιακή διακόσμηση, νόστιμες μπουκιές και τρομακτικές εκπλήξεις.

Η μαγευτική ώρα είναι εδώ! Η Walt Disney World καλεί όλους τους καλικάντζαρους και τους καλικάντζαρους να απολαύσουν τη μεγαλύτερη σεζόν τους: το Halloween. Οι γιορτές ξεκινούν στις αρχές Αυγούστου και διαρκούν μέχρι τη μεγάλη βραδιά, 31 Οκτωβρίου. Σωστά. Καθώς μεγάλο μέρος της χώρας εξακολουθεί να στριμώχνει τις τελευταίες στιγμές του καλοκαιριού, το πιο μαγικό μέρος στη Γη ανοίγει το κόκκινο (ή πορτοκαλί) χαλί για μεγάλες κολοκύθες και φανταστικά αξιοθέατα.

Το Disney World Halloween δεν μοιάζει με καμία άλλη εποχή του χρόνου. Η μαγευτική μαγεία του θέρετρου όλο το χρόνο ενισχύεται με εντυπωσιακή διακόσμηση, νόστιμες μπουκιές και τρομακτικές εκπλήξεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πληθώρα από θεματικά καλούδια περιορισμένου χρόνου και να ξεπουλήσουν εμπορεύματα ή να βρουν μια θέση στις εορταστικές εκδηλώσεις με εισιτήρια που θα συναγωνιστούν οποιαδήποτε εκδήλωση θεματικού πάρκου. Ναι — το αγαπημένο από τους θαυμαστές Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party επέστρεψε!

Εδώ είναι όλα τα κόλπα – και οι λιχουδιές – που σας περιμένουν στο Walt Disney World αυτό το Halloween.

Περάσαμε τη νύχτα στο Magic Kingdom της Disney για να παρακολουθήσουμε το πάρκο να μεταμορφώνεται σε μια χώρα των θαυμάτων διακοπών

Το Magic Kingdom Park μεταμορφώνεται με εορταστική διακόσμηση.

Χωρίς αμφιβολία, το πιο εντυπωσιακό σημείο για να απολαύσετε τα πάντα το Halloween είναι το Magic Kingdom Park. Η εποχική μεταμόρφωση ξεκινάει με μεγάλη ταχύτητα στο θεματικό πάρκο όπου οι πανέμορφες κολοκύθες Mickey head πλαισιώνουν την Main Street των ΗΠΑ μαζί με εντυπωσιακά φθινοπωρινά στεφάνια. Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε ψηλά — οι έξοχα σκαλισμένες κολοκύθες πλαισιώνουν τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου του εμβληματικού δρόμου.

Το φθινόπωρο στο Disney Springs φέρνει εποχικές διακοσμήσεις, σκηνικά φωτογραφιών και ψυχαγωγία που ενισχύουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα. Τα θέρετρα της Disney μπαίνουν στη δράση με δραστηριότητες για το Halloween και τρομακτικά διασκεδαστικές ταινίες.

Οι επιλογές φαγητού και ποτών περιορισμένου χρόνου αξίζουν μια επίσκεψη μόνοι σας.

Η ομάδα τροφίμων και ποτών της Disney World λάμπει με την προσθήκη δεκάδων δελεαστικών προσφορών φαγητού και ποτών περιορισμένου χρόνου που βρίσκονται σε όλο το θέρετρο, συμπεριλαμβανομένων κοκτέιλ, κέικ, cupcakes και πίτες – oh my! Αυτές οι γευστικές αποκλίσεις από τα συνηθισμένα πρότυπα θεματικών πάρκων λειτουργούν ως μίνι έργα τέχνης που είναι τόσο νόστιμα όσο και άξια του Insta. Για όσους δεν έχουν γλυκό δόντι, το Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού της Epcot λειτουργεί ταυτόχρονα, προσφέροντας μια σειρά από αλμυρές, φθινοπωρινές απολαύσεις.

Το σπεσιαλιτέ του δείπνου είναι επίσης ένα αποκορύφωμα, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής του Minnie’s Halloween Dine. Αναλαμβάνοντας το Hollywood amp; Vine στα Hollywood Studios της Disney, αυτό το τέρας μιας γιορτής είναι μια μοναδική εμπειρία φαγητού χαρακτήρων όπου μπορείτε να πιάσετε τον Mickey, τη Minnie και τους φίλους τους με τις αποκριάτικες στολές τους.

Το Halloween είναι όταν μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα εμπορεύματα.

Η Disney World πηγαίνει all-in στα εμπορεύματα του Halloween, καθώς πολλά είδη ένδυσης, οικιακά είδη, βελούδινους χαρακτήρες και άλλα θέματα με θέμα τις απόκοσμες διακοπές μπορείτε να βρείτε σε θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία και διάφορα καταστήματα στο Disney Springs. Από βασικά προϊόντα όπως οι κορδέλες αυτιών κολοκύθας Mickey μέχρι μπλουζάκια με θέμα το “Hocus Pocus”, αυτή είναι η εποχή για να ψωνίσετε μέχρι να πέσει.

Αποκορύφωμα κάθε χρόνο είναι οι περιορισμένης έκδοσης κουβάδες ποπ κορν και τα premium sippers που έχουν γίνει βασικό στοιχείο του fandom της Disney. Η σεζόν του Halloween περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα σχέδια από αυτά τα must-haves, από τα σχέδια όπως η Madame Leota μέχρι το Oogie Boogie.

Το δημοφιλές Halloween Party του Mickey’s Not-So-Scary επιστρέφει!

Το δημοφιλές πάρτι του Mickey’s Not-So-Scary Halloween της Disney επιστρέφει θριαμβευτικά αυτή τη σεζόν στο Magic Kingdom Park του Walt Disney World. Η εκδήλωση με σκληρά εισιτήρια ολοκληρώνεται με σπάνιες θεάσεις χαρακτήρων της Disney και θεματική ψυχαγωγία που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις θεματικού πάρκου που βασίζονται σε συγκινήσεις και ρίγη, αυτό είναι απολύτως φιλικό προς την οικογένεια. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλα τα αγαπημένα σας – συμπεριλαμβανομένων των Mickey και Minnie – στα καλύτερα των διακοπών τους.

Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ να κάνετε trick-or-treating μέσω του Magic Kingdom, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία που έχουν οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να φορέσουν κοστούμια, αλλά είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε εκ των προτέρων τις πολιτικές του θεματικού πάρκου.

Αγαπημένα αξιοθέατα — όπως το Mad Tea Party, το Space Mountain και η Monsters Inc. Laugh Floor — έχουν ανανεωθεί για το Halloween με τη μορφή τρομακτικών αστραπών και συναρπαστικής μουσικής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή μόνο σε επισκέπτες με εισιτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπόνους μικρότερου χρόνου αναμονής για αξιοθέατα.

Κατά τη διάρκεια των ωρών του πάρτι, μπορείτε επίσης να πάρετε στα χέρια σας εξαιρετικά δημιουργικά φαγητά και ποτά που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την εκδήλωση. Όχι και τόσο τρομακτικές αναμνήσεις μπορούν να αποτυπωθούν με ειδικές ευκαιρίες PhotoPass, συμπεριλαμβανομένων των μαγικών λήψεων με τα ζοφερά χαμογελαστά φαντάσματα του Haunted Mansion.

Η αποκλειστική ψυχαγωγία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πάρτι.

Το Mickey’s Boo to You Halloween Parade είναι μια πομπή στο πάρκο όπως καμία άλλη, που ξεκινά με μια εμφάνιση από τον Ακέφαλο Καβαλάρη. Το Cavalcade που εμφανίζεται δύο φορές τη νύχτα, περιλαμβάνει αγαπημένους χαρακτήρες μαζί με κακούς και εικόνες από τα αγαπημένα σας αξιοθέατα και ταινίες. Στη σκηνική παράσταση Hocus Pocus Villains Spelltacular πρωταγωνιστούν οι αδερφές Sanderson καθώς επιδεικνύουν τους συμβολικούς άτακτους τρόπους τους δίπλα στους κλασικούς κακούς της Disney, συμπεριλαμβανομένων των Maleficent και Oogie Boogie, σε μια συναρπαστική ερμηνεία. Οι σαγηνευτικοί Dapper Dans λάμπουν επίσης καθώς μεταμορφώνονται στο Cadaver Dans Barbershop Quartet, εκθαμβώνοντας τους καλεσμένους με τις στοιχειωτικές αρμονίες τους.

Για το μεγάλο φινάλε, το Not-So-Spooky Spectacular πυροτεχνήματα είναι μια παράξενα όμορφη οθόνη που συνδυάζει υπερσύγχρονα εφέ προβολής με λέιζερ και φώτα. Με οικοδεσπότη τον Jack Skellington, το βραδινό ποτό περιλαμβάνει τον Mickey, τη Minnie, τον Donald, τον Goofy και μερικές κακές εκπλήξεις στο εκπληκτικό σκηνικό του Κάστρου της Σταχτοπούτας.

Απολαύστε νέα στοιχεία του πάρτι για τον εορτασμό των 50 χρόνων.

Το πάρτι βλέπει νέες προσθήκες φέτος για να γιορτάσει τη συνεχιζόμενη 50ή επέτειο του Walt Disney World. Οι επισκέπτες του πάρτι μπορούν να απολαύσουν νέα τρισδιάστατα σκηνικά φωτογραφιών, μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα κέρασμα με σχέδιο εμπνευσμένο τόσο από το Halloween όσο και από την επέτειο, καθώς και μια ειδική αναμνηστική φωτογραφία εκτύπωσης.

Το πάρτι προσφέρεται σε επιλεγμένα βράδια από τις 12 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου. Τα εισιτήρια για την πεντάωρη εκδήλωση ξεκινούν εκ των προτέρων από 109 $ για ενήλικες και 99 $ για παιδιά ηλικίας τριών έως εννέα και κορυφώνονται στα 199 $ το βράδυ του Halloween. Προσφέρονται εκπτώσεις για ετήσιους κατόχους διαβίβασης και μέλη του Disney Vacation Club. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να εισέλθουν στο πάρκο τρεις ώρες πριν το πάρτι.

Γιορτάστε το Halloween στη στεριά και στη θάλασσα.

Οι επισκέπτες που επισκέπτονται το Walt Disney World για την εποχή του Halloween μπορούν να οργανώσουν ένα τρομακτικό ταξίδι στην ανοιχτή θάλασσα με τις διακοπές τους στο πάρκο. Επιλεγμένα πλοία του στόλου της Disney Cruise Line θα πλέουν από τη Φλόριντα ως μέρος ενός ειδικού “Halloween on The High Seas”. Αυτές οι μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια περιλαμβάνουν περίτεχνο ντεκόρ, θεματικά φαγητά και ποτά, μια αναμέτρηση με το Mickey’s Mouse και trick-or-treating επί του σκάφους.

Για πρώτη φορά φέτος, η Minnie Mouse, η Daisy Duck και η Clarabelle Cow θα εμφανιστούν στο πλοίο ως το αγαπημένο τρίο όλων από το Halloween, οι αδερφές Sanderson από το “Hocus Pocus”. Μια πανύψηλη κολοκύθα καταλαμβάνει το αίθριο κάθε πλοίου και το νεότερο πλοίο της Disney Cruise Line, το Disney Wish, θα κάνει το ντεμπούτο του σε μια ολοκαίνουργια έκδοση.

Αεροπορικές εταιρείες Αεροδρόμια, Διακοπές Disney, Απόκριες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *